Concurs de scurtmetraje GreenTech Movie Festival

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concurs de scurtmetraje GreenTech Movie Festival

Cultură 02 Februarie 2017 / 18:43 1180 accesări

Se lansează primul concurs de scurtmetraje pe tema protecţiei mediului cu exemple de bune practici din antreprenoriat social, educaţie, agricultură, tehnologie verde. Concursul este deschis pasionaţilor de ecologie şi film care pot surprinde aceste exemple în comunităţile din care fac parte. Materialele video pot fi înscrise până la 30 aprilie 2017. Cel mai bun scurtmetraj va fi selecţionat de un juriu de specialitate pentru a face parte din primul documentar românesc dedicat bunelor practici.

Acţiunile de mediu au devenit o preocupare pentru mulţi dintre noi. Tehnologia este la tot pasul şi poate fi cel mai bun instrument pentru a surprinde ascensiunea acestei preocupări. Concursul de scurtmetraje dedicat exemplelor de bune practici pe tema protecţiei mediului combină necesitatea de a pune în lumină modele de bune practici din acest domeniu cu accesibilitatea tehnologiei. Competiţia se adresează tuturor pasionaţilor de ecologie şi film, amatori sau profesionişti, care din experienţa de zi cu zi cunosc iniţiative ce pot fi considerate surse de inspiraţie pentru societatea de azi. Filmele trebuie să aibă maximum 10 minute şi să surprindă cât mai clar un singur exemplu potrivit cu tematica de concurs - antreprenoriat social, educaţie, agricultură, tehnologie verde.

Înscrierile se fac până la 30 aprilie 2017 în baza regulamentului şi a formularului de înscriere disponibile aici. Filmele înscrise în competiţie vor fi analizate de un juriu de specialitate alcătuit din profesionişti în domeniul audiovizual, jurnalism şi protecţia mediului. Juriul va face o selecţie de filme ce vor fi prezentate în cadrul GreenTech Movie Festival şi vor fi promovate pe platforma online cu acelaşi nume (www.greentechmoviefestival.ro). Cel mai bun scurtmetraj va fi inclus în primul documentar care prezintă bune practici din România. Documentarul va fi prezentat în deschiderea GreenTech Movie Festival, organizat de Media Image Factory împreună cu Asociaţia ECOTIC şi Institutul Francez din România în toamna acestui an.

Facebook: https://www.facebook.com/mediaimagefactory/.

REGULAMENT GREEN TECH MOVIE FESTIVAL

1. Despre organizator

1.1. Concursul este organizat de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea şi dezvoltarea proiectelor sociale şi culturale, în cadrul festivalului GreenTech Movie Festival.

2. Informaţii generale

2.1. Concursul face parte din GreenTech Movie Festival, primul festival de filme din România care prezintă nu doar o selecţie a celor mai bune filme cu tematică eco şi tehnologie verde, ci reprezintă şi un cadru pentru realizarea şi prezentarea primului documentar românesc despre exemple de bune practici din ţara noastră, care au succes, dar sunt prea puţin cunoscute.

2.2. Concursul presupune realizarea unor scurtmetraje pe tema ecologiei în care participanţii să surprindă exemple de bune practici din România. Cel mai reuşit scurtmetraj va fi selectat pentru a face parte dintr-un documentar care surprinde o serie de acţiuni pozitive din România.

2.3. Temă scurtmetraj - un exemplu de bună practică pe tema protecţiei mediului din România (filmul va cuprinde orice tip de activitate care nu afectează mediul, antreprenoriat social, educaţie, agricultură, tehnologie verde).

3. Perioada de desfăşurare

3.1. Realizarea şi înscrierea scurtmetrajelor se va desfăşura în perioada 2 februarie - 30 aprilie 2017.

3.2. Câştigătorul competiţiei va fi anunţat la sfârşitul lunii mai pe www.greentechmoviefestival.ro.

3.3. Materialul câştigător va face parte dintr-un documentar românesc ce va fi prezentat în deschiderea GreenTech Movie Festival. Festivalul va avea loc în perioada 3 - 5 octombrie 2017.

4. Condiţii de participare

4.1. La competiţia de scurtmetraje se pot face atât înscrieri individuale, cât şi de grup, pe teritoriul României (persoane fizice, persoane juridice).

4.2. Proiectul cinematografic înscris în competiţie trebuie să surprindă un exemplu de bună practică din România, indiferent de mediu - rural, urban.

4.3. Pentru materialele realizate în altă limbă decât română, participanţii trebuie să asigure subtitrarea sau o transcriere a dialogului.

4.4. Proiectul cinematografic trebuie să fie realizat în calendarul stabilit de către organizatori.

4.5. Proiectul cinematografic trebuie să fie original, realizat de participant şi să nu mai fi concurat într-o competiţie asemănătoare.

4.6. Un participant poate să înscrie mai multe proiecte în competiţie, cu condiţia să completeze formularul de înscriere separat pentru fiecare proiect în parte. Dacă un participant a înscris mai multe proiecte, el poate fi declarat câştigător doar pentru unul dintre proiecte.

4.7. Fiecare participant trebuie să completeze formularul de înscriere, care implică acceptarea Regulamentului. Formularul de înscriere este disponibil aici.

4.8. Fiecare participant este responsabil de conţinutul filmului prezentat.

4.9. Fiecare participant asigură obţinerea drepturilor de difuzare a muzicii utilizate în film sau îşi asumă răspunderea pentru utilizarea muzicii fără a fi obţinut drepturile asupra acesteia.

5. Caracteristici tehnice

5.1. Durata maximă a filmului este 10 minute.

5.2. Participanţii pot face apel la oricare dintre următoarele sisteme de înregistrare: telefon, tabletă, cameră video.

5.3. Pentru a garanta calitatea imaginii, filmele trebuie să respecte câteva caracteristici minime:

MP4 / Codec H264 / HD 16/9 (1920 / 1080)

6. Selecţia filmului câştigător

6.1. Filmele înscrise în competiţie vor fi analizate de un juriu de specialitate alcătuit din profesionişti din domeniul audiovizualului, jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu, reprezentanţi ai sponsorilor şi partenerilor festivalului.

6.2. Deciziile juriului sunt definitive şi nu se acceptă contestaţii. Media Image Factory îşi păstrează dreptul de a modifica structura juriului.

6.3. Lista membrilor juriului va fi afişată pe site-ul festivalului până la încheierea perioadei de înscriere.

7. Difuzare

7.1 Participantul acordă cu titlu gratuit Organizatorului dreptul de difuzare a filmului şi de utilizare a acestuia în promovarea festivalului.

8. Premii

8.1 Câştigătorul concursului va beneficia de difuzarea creaţiei sale în cadrul festivalului GreenTech Movie Festival, cât şi în cadrul caravanei educaţionale Guerilla Verde şi pe canalele media partenere. Câştigătorul va beneficia de promovare mass-media şi recunoaştere publică.

8.2. Partenerii proiectului vor oferi premii-surpriză constând în echipamente IT.

9. Protecţia datelor cu caracter personal

9.1. Prin participarea la Concurs, participanții sunt de acord ca datele lor cu caracter personal obținute de Organizator conform campaniei, denumite în continuare „Informația”, să fie prelucrate de către acețtia în următoarele scopuri: organizarea și desfășurarea Campaniei.

9.2. Informația va fi prelucrată de către organizator în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.

9.3. Cu privire la prelucrarea Informației, participanții au următoarele drepturi: de acces şi intervenție la Informație, de opoziție cu privire la prelucrarea Informației, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum și de a se adresa justiției, așa după cum sunt reglementate aceste drepturi de prevederile Legii nr. 677/2001.

10. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare în termen de 24 (douăzecișipatru) ore, de la anunţul prealabil de prezentare a acestor modificări

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1648 secunde