Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc” pentru elevii de liceu, etapa națională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc” pentru elevii de liceu, etapa națională

Educație 19 Mai 2022 / 11:41 736 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța, împreună cuClasa Confuciusdin cadrulUniversității „Ovidius" din ConstanțașiAmbasada Republicii Populare Chineze în România, organizeazăSâmbătă,21 mai 2022, ora 13.00 -18.00, Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc" pentru elevii de liceu, etapa națională (Chinese Bridge Competition for Secondary School Students).

Concursul de limbă și cultură chineză„Podul Chinezesc"este un eveniment care întărește relațiile culturale, de prietenie și respect reciproc între cele două țări, România și Republica Populară Chineză, o relație cu o lungă tradiție. Învățarea limbii chineze a devenit un obiectiv important în oferta educațională a Universității „Ovidius" din Constanța, care s-a aliniat astfel altor universități de prestigiu din țară care găzduiesc Clase Confucius.

Clasa Confucius din Constanța a dobândit statut de sine stătător în anul 2019 și oferă cursuri de limbă, cultură și civilizație chineză pe toate nivelurile, prin intermediul profesorilor chinezi, cu examene și diplome recunoscute, cu posibilitatea de a urma cursuri în China, într-un stadiu avansat al învățării limbii.

La eveniment vor fi prezenți distinși oaspeți chinezi: domnulLi Zhengbo, Directorul pentru Educație din cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze în România), domnulWu Wenlongdin cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze), doamnaZhou Jialei, Directorul Chinez al Institutului Confucius din București, doamnaWang Jiong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Sibiu, doamnaFeng Shaozhong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Cluj, profesorii chinezi din București,Liu Lei,Zhou Lingling,Jiang LișiWei Shuhui, profesorii chinezi din Sibiu,Feng Fangting,Sun XugeșiDu Beibei, profesorii chinezi din Cluj,ChenKailun,Song Guanhuai,Zhao Xueqi.

Din partea gazdelor constănțene vor fi prezenți: domnul Prorector Cercetare și Inovare, prof. univ. dr.Mihai Gârțu, Directorul chinez al Clasei Confucius din Constanța, profesorulWang Yanjie, Directorul român al Clasei Confucius, prof. univ. dr. habil.Angelo Mitchievici, profesoriiXu Yating,Xu YujinșiLu Miao.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1604 secunde