Condiţiile de intrare în Germania au fost revizuite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Condiţiile de intrare în Germania au fost revizuite

Externe 02 August 2021 / 09:33 657 accesări

Autorităţile din Germania au revizuit condiţiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de coronaviru, anunțăMinisterul român de Externe. Începând de duminică, cei care vor să intre în Germania trebuie să prezinte fie dovada vaccinării anti-Covid, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test.

„Potrivit informațiilor publicate de autoritățile germane, începând cu data de 1 august 2021, toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva Covid-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test Covid-19”, precizeazăMAEîntr-un comunicat.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic și trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completă și au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puțin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2248 secunde