Conflictul economic americano-chinez se mută în plan militar. SUA survolează cu avioane de război Marea Chinei de Sud

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Conflictul economic americano-chinez se mută în plan militar. SUA survolează cu avioane de război Marea Chinei de Sud

Externe 08 Iunie 2018 / 08:49 1019 accesări

China ar trebui să se pregătească de o criză în strâmtoarea Taiwanului, conform ziarului deţinut de partidul comunist chinez, Global Times, scrie The Guardian.

Statele Unite au mărit presiunea asupra Chinei în Marea Chinei de Sud, avioane de război militare americane zburând deasupra regiunii în această săptămână. Reuters a informat că Washingtonul ia în considerare trimiterea unei nave de război în strâmtoarea Taiwanului.

China şi SUA, a căror relaţie este deja tensionată din cauza unui conflict pe piaţa de schimb, s-au contrazis în numeroase rânduri anterior în privinţa Mării Chinei de Sud, zonă revendicată de China, Taiwan, Vietnam, Malaysia, Brunei şi Filipine.

„O nouă criză a Strâmtorii Taiwanului va veni mai devreme sau mai târziu. China trebuie să se pregătească din timp” scrie Global Times.

„Chinei nu îi este frică de o criză în Strâmtoarea Taiwan, nici de o confruntare, pentru a distruge agresivitatea SUA şi a Taiwanului şi a proteja unitatea naţională”, se mai arată în editorial.

Comentariile reflectă afirmaţii anterioare ale ziarului, în care se preciza luna trecută că statul chinez trebuie să se pregătească să răspundă oricărui amestec „extrem” al SUA în Marea Chinei de Sud.

(stiripesurse.ro)12
Pagina a fost generata in 0.2039 secunde