Conform unui Raport ONU, iulie a fost una dintre cele mai călduroase luni înregistrate vreodată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Conform unui Raport ONU, iulie a fost una dintre cele mai călduroase luni înregistrate vreodată

Social 10 August 2022 / 08:55 616 accesări

Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) din cadrul ONU, temperaturile au fost cu aproape 0,4℃ mai mari decât media lunilor iulie dintre 1991 și 2020, în mare parte a Europei. Sud-vestul și vestul continentului au fost cel mai grav afectate de valul de caniculă de la mijlocul lunii.

Folosind date de la Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Comisiei Europene, agenția meteorologică a ONU a confirmat că Europa a avut a șasea cea mai caldă lună iulie în 2022. Astfel, a șaptea lună din acest an a fost puțin mai rece decât cea din 2019, dar mai caldă decât cea din 2016, cu o diferență aproape insesizabilă.

Portugalia, vestul Franței și Irlanda au doborât recorduri de temperatură, în timp ce Anglia a atins pentru prima dată valorile de 40℃. Spania a avut, de asemenea, cea mai călduroasă lună iulie, cu o temperatură națională medie de 25,6°C. Valul de caniculă a călătorit spre nord și est, ducând la temperaturi foarte ridicate în state precum Germania și părți din Scandinavia. Recorduri au fost doborâte în mai multe locații din Suedia.

În iulie a fost înregistrată o topire accelerată a ghețarilor din Antarctica, iar masa glaciară este cu 7% sub medie. Secretarul general al OMM, Petteri Taalas, a declarat într-o conferință de presă din 18 iulie, că acest tip de caniculă este noua normalitate”.

Sursă: ONU, BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2483 secunde