Consiliul General CNATDCU a respins contestaţia în cazul raportului pe doctoratul lui Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consiliul General CNATDCU a respins contestaţia în cazul raportului pe doctoratul lui Kovesi

Justiție 31 Ianuarie 2017 / 18:27 328 accesări

Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins contestaţia Grupului de Investigaţii Politice (GPI) privind raportul în cazul doctoratului Laurei Kovesi, au declarat pentru Mediafax surse apropiate Ministerului Educaţiei.

Sursele citate au declarat că membrii Consiliului General CNATDCU au respins contestaţia formulată de GPI în ceea ce priveşte raportul de neplagiat în cazul tezei de doctorat a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Grupul de Investigaţii Politice a contestat decizia CNATDCU care stabilea că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat, contestaţia fiind analizată de o comisie cu membri diferiţi de cei care au analizat în primă fază teza.

Raportul acestei comisii a fost votat de către Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, acesta hotărând, potrivit unor surse apropiate Ministerului Educaţiei, să respingă contestaţia.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis în luna decembrie, cu 35 de voturi „pentru“ şi o abţinere, menţinerea titlului de doctor al procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, considerând că o măsură de retragere a acestuia ar fi prea drastică în condiţiile în care pasajele ce pot fi considerate plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, adică aproape 4% din teză, iar acestea sunt din partea de introducere a lucrării, nu din cea de creaţie ştiinţifică.12
Pagina a fost generata in 0.1906 secunde