Consiliul Județean al Elevilor Constanța: ce spun elevii constănțeni despre școala online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consiliul Județean al Elevilor Constanța: ce spun elevii constănțeni despre școala online

Educație 13 Ianuarie 2021 / 09:29 335 accesări

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, a lansat în urmă cu câteva săptămâni, un formular de consultare, pentru a evalua starea învățământului online, în contextul încheierii primului semestru al acestui an școlar, a transmis Consiliul Județean al Elevilor Constanța printr-un Comunicat de Presă.

Chestionarul a fost completat de peste 800 de respondenți din județ, astfel s-a reușit identificarea unor carențe ale educației din mediul digital, mai informează Comunicatul.

În acest sens, putem trasa, în linii mari, cele mai stringente lipsuri ale educației din spațiul virtual: 46,9% dintre elevii respondenți sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaționale, iar 6,3% au semnalat că nu dețin echipamente proprii necesare pentru desfășurarea orelor online. În ceea ce privește abilitățile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănțeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiți să transpună conținuturile curriculare în spațiul virtual.

Astfel, reprezentanții elevilor constănțeni au trimis adrese către toate unitățile de învățământ din județ, pentru a transmite atât rezultatele chestionarului, cât și o serie de propuneri și recomandări care să fie luate în considerare de directori, autorități locale și cadre didactice.

„Având în vedere că am făcut tranziția către educația online în urmă cu aproape un an, Consiliul Județean al Elevilor Constanța lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înțelegem nevoile și, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viața școlară din mediul online să fie îmbunătățită.” - a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1584 secunde