Consiliul Județean Constanța a rămas fără un vicepreședinte! Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prefectul a semnat ordinul!

Consiliul Județean Constanța a rămas fără un vicepreședinte! Ce s-a întâmplat

Administrație 28 Octombrie 2018 / 17:57 2620 accesări

Oficial, Daniel Learciu nu mai este vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. Asta după ce Prefectul Județului Constanța, Dumitru Jeacă, a semnat ordinul de încetare a mandatului său. Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a excluderii lui Learciu din ALDE, partidul pe listele căruia a fost votat.

Prefectul Județului Constanța, Dumitru Jeacă, a semnat, în data de 25.10.2018, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier județean al vicepreședintelui CJC, Daniel Learciu. De asemenea, prin același ordin, locul său de consilier județean a fost declarat vacant. Ordinul prefectului județului Constanța a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales ” - ALDE în cazul lui Learciu. Decizia de încetarea a mandatului de consilier județean a avut la bază sesizarea filialei ALDE Constanța transmisă Instituției Prefectului în luna septembrie.

DAT AFARĂ PE UȘA DIN DOS

Amintim că, în 29 august, Learciu a fost dat afară din ALDE, partidul pe listele căruia a fost votat drept consilier județean. Anunțul a fost făcut de liderii partidului în 4 septembrie. „Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că începând cu data de 29.08.2018, Learciu Dumitru Daniel, Marian Ciciu și Ionel Rusu și-au pierdut calitatea de membru ALDE, prin radiere, conform art. 14, alin.2, lit. a), coroborat cu art. 103 din Statutul ALDE”, se arată într-un comunicat. Conform legii, un ales local care își pierde sprijinul politic își pierde și funcția în care a fost votat, ceea ce înseamnă că Learciu va fi dat afară din CJC. Amintim că Learciu ocupă funcția de vicepreședinte al CJC din vara lui 2016, ca urmare a unei alianțe pe care au făcut-o PSD, PMP și ALDE, pentru a obține majoritatea în Consiliu. La scurt timp după ce a fost dat afară din partid, Learciu a transmis o scrisoare deschisă în care își critică foștii colegi de partid și își spune punctul de vedere cu privire la excluderea sa. „Excluderea a fost realizată cu încălcarea gravă a statutului și a tuturor reperelor legale existente în acest sens. Această acțiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimată de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanța și punerea organizației de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale și a grupului din care acesta face parte”, a scrirs Learciu la momentul respectiv.12