Consiliul local din Amatrice dă în judecată „Charlie Hebdo“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consiliul local din Amatrice dă în judecată „Charlie Hebdo“

Externe 12 Septembrie 2016 / 17:09 564 accesări

Consiliul local din Amatrice, orașul italian cel mai grav afectat de seismul devastator din 24 august, a dat în judecată, pentru calomnie, săptămânalul satiric francez ”Charlie Hebdo”, după ce acesta a publicat o caricatură considerată ofensatoare la adresa victimelor tragediei, transmite agenția germană de presă DPA.

În urmă cu două săptămâni, ”Charlie Hebdo” a publicat o caricatură intitulată ”Cutremur în stil italian”, în care apar un bărbat acoperit de sânge, cu comentariul ”penne în sos tomat”, alături de o femeie, cu comentariul ”penne gratinate”, și o clădire cu mai multe etaje prăbușită, din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, comentată ”Lasagna”. După ce a declanșat un val de revoltă și de condamnare, inclusiv din partea ambasadei Franței la Roma, săptămânalul a publicat o a doua caricatură, prin care îi îndemna pe italieni să condamne mafia, nu publicația ”Charlie Hebdo”, pentru construirea unor imobile șubrede, vulnerabile la seisme. ”Aceasta este o insultă macabră, absurdă și de neconceput față de victimele unui fenomen natural”, a declarat avocatul Mario Cicchetti, citat de agenția ANSA, după ce a depus plângerea în numele consiliului local din Amatrice la Parchetul din Rieti. ”Critica, inclusiv prin satiră, este un drept inviolabil atât în Italia, cât și în Franța, dar nu orice poate fi satiră, iar în acest caz, două caricaturi au jignit memoria tuturor victimelor cutremurului, supraviețuitorilor și orașului Amatrice”, a subliniat avocatul.

Amatrice a fost aproape ras de pe fața pământului de un seism cu magnitudinea de 6 grade, care a lovit o regiune muntoasă situată la circa 150 km nord-est de Roma. Cutremurul a luat 295 de vieți și a lăsat fără locuințe aproximativ 4.500 de oameni.12
Pagina a fost generata in 0.2122 secunde