Constănțenii au dominat CN de Kung-Fu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Show de arte marțiale la Maritimo Shopping Center din Constanța

Constănțenii au dominat CN de Kung-Fu

Sport 20 Iulie 2015 / 00:00 508 accesări

Sâmbătă, la Maritimo Shopping Center din Constanța, a avut loc ediția 2015 a Campionatului Național de Kung-Fu, la probele de „Non-Contact Sanda”, „Tuishou” (mâini lipicioase) şi „Erjie-Gun Fight” (bastonul chinez cu două segmente - nunchaku), toate la individual. La competiție au participat circa 100 de sportivi reprezentând 12 cluburi membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, din județele Constanța, Tulcea și Galați. Judeţul nostru a fost reprezentat de karateka de la următoarele cluburi: CS Marea Neagră Constanța, CS Noua Generaţie Mangalia, CS Wushu Maxx Mangalia, CSU Neptun Constanţa, CS Axiopolis Sport Cernavodă, CSC Mihail Kogălniceanu și CSC Nicolae Bălcescu.

Ca de obicei, sportivii constănțeni au dominat competiția, adjudecându-și cele mai multe titluri. Unii dintre ei au participat la mai multe probe și au obținut medalia de aur la fiecare! Leonardo Savioli (Noua Generaţie) a concurat la categoria de vârstă juniori 16-17 ani și s-a impus la open la toate cele trei stiluri, dar și la Non-Contact Sanda 16-20 de ani. Colegul său de club Iulian Ştefan Mardare (12-13 ani) a câștigat și el trei titluri, la Tuishou (categoria +50 kg) și la Erjie (+50 kg și open), în timp ce Mihai Stoica (30 kg) și Marco Apetrei (25 kg) au câștigat la Non-Contact și Tuishou, categoria 8-9 ani, dar ultimul s-a impus și la Erjie. Și CS Marea Neagră Constanța are multipli campioni: Cătălin Cercel (10-11 ani) s-a impus la open în toate cele trei probe, dar și la Erjie 40 kg, iar Beatrice Roşăneanu (12-14 ani) a câștigat la open Non-Contact și Tuishou. În fine, Matei Bițache (CS Wushu Maxx Mangalia) a câștigat probele de Non-Contact și Tuishou la 10-11 ani, 40 kg.

Alți sportivi constănțeni laureați la proba de Tuishou sunt Radu Fechet (Wushu Maxx), la 6-7 ani open, Paul Charcovschi (Noua Generaţie), la 8-9 ani open, Iustin Iordache (Noua Generaţie), la 8-9 ani, 37 kg, Alexandru Ghement (Noua Generaţie), la 14-15 ani open, și Ioan-Zal Gidu (Marea Neagră), la seniori open.

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să aducem copiii la concurs, unii s-au menținut în elită, alții au produs surprize frumoase. Îi remarc pe Leonardo Savioli, pe Beatrice Roșăneanu, ambii multipli campioni, pe Daniel Mangalagiu de la Axiopolis, care a lăsat o impresie foarte bună. Mă bucur că au „explodat” sportivii de la Kogălniceanu, cum ar fi Cosmin Alexandru și Sergiu Ghiondea, ultimul obținând și titlul de cel mai curajos sportiv al concursului. La categoria open, el a luptat contra unor adversari de aceeași vârstă, dar cu o greutate dublă sau chiar aproape triplă! Dintre ei vom forma loturile naționale de kung-fu pe probe la Campionatul European din toamnă. Am constatat astăzi că avem copii foarte buni și rămâne să vedem cum îi vom motiva în continuare, în special pe cei mari, care au nevoie și de un sprijin material, nu doar moral. Trebuie să găsim sponsori, dar așteptăm sprijin și de la autoritățile locale. Practic, lotul național de kung-fu este format în proporție de 60-70% din sportivi de la cluburi din județul nostru”, a declarat Florin Iordănoaia, președintele CS Marea Neagră Constanța și principalul organizator al competiției de sâmbătă.12
Pagina a fost generata in 0.1768 secunde