Constanța. 323 de autovehicule identificate cu nereguli

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanța. 323 de autovehicule identificate cu nereguli privind transportul în regim de taxi

Administrație 19 Februarie 2021 / 16:08 708 accesări
Foto: Primăria Municipiului Constanța

Foto: Primăria Municipiului Constanța

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat în data de 17.02.2021 o acțiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, informează Primăria Municipiului Constanța.

Au fost verificate 323 de autovehicule, fiind identificate mai multe nereguli, de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. În consecință, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 22.590 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 și H.C.L.M 464/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 80 de puncte de penalizare și ridicate de pe partea carosabilă a drumului public, 2 autovehicule.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, pentru realizarea unui transport civilizat în regim de taxi, în condiții de siguranță, cu respectarea și garantarea drepturilor și intereselor cetățenilor.

Clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la numărul de telefon 0241.484.205 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală a mai transmisPrimăria Municipiului Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1389 secunde