CONSTANȚA! 5 tone de alimente retrase de pe piață, la INCINERAT!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Verificări

CONSTANȚA! 5 tone de alimente retrase de pe piață, la INCINERAT!

Social 10 Septembrie 2018 / 16:00 1899 accesări

• În ciuda tuturor informărilor și controalelor întreprinse de către veterinarii constănțeni, tot sunt agenți economici care nu își fac treaba cum trebuie și, nu de puține ori, pun și în pericol sănătatea consumatorilor, prin comercializarea de alimente improprii consumului uman. Săptămânal, de pe piața noastră sunt scose de la consume cantități impresionante de produse de origine animală și date spre incinerare! Astfel, noi acțiuni de control, noi nereguli!

În ciuda tuturor informărilor și controalelor întreprinse de către veterinarii constănțeni, tot sunt agenți economici care nu își fac treaba cum trebuie și, nu de puține ori, pun și în pericol sănătatea consumatorilor, prin comercializarea de alimente improprii consumului uman. Săptămânal, de pe piața noastră sunt scose de la consume cantități impresionante de produse de origine animală și date spre incinerare! Astfel, noi acțiuni de control, noi nereguli! Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 3 - 9 septembrie, s-au materializat prin verificări la 107 obiective:

două unități de tăiere, două unități produse proaspete din pescuit, două unități procesare carne, două unități prelucrare lapte, 7 depozite alimentare, 11 super/hipermarket-uri, 8 magazine alimentare, un bar, 37 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto, două aglomerări de animale, 8 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități de comercializare produse congelate, o unitate fabricare a altor produse alimentare, două unități fabricare vin, o unitate fabricare borș, 8 depozite de consum, 4 unități de morărit, o unitate prelucrare, conservare cartofi etc.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.600 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 3.943 de kg, lapte şi produse lactate - 631 de kg, peşte şi produse din peşte - 187 kg, ouă - 127 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 33.416 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA Constanța nu a dat publictății numele unităților prinse cu nereguli, potrivit regulamentului intern.

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.12
Pagina a fost generata in 0.1761 secunde