„Constanța. A Dancing City“: portret neconvențional

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scurtmetraj în premieră la Constanța

„Constanța. A Dancing City“: portret neconvențional

Cultură 22 Februarie 2016 / 15:12 992 accesări

Constanța... dansează. Ea nu are doar deschidere la Marea Neagră. Are și o imensă scenă de dans. Neconvențională. Dacă vreți să vă convingeți, sunteți invitați la premiera scurtmetrajului „Constanța. A Dancing City”, în regia Lidiei Carmen Vidu. Evenimentul este programat sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17.00, la Cinema Cityplex Tomis Mall - Sala 1. Proiecția filmului va fi însoțită de expoziția fotografiilor realizate în timpul filmărilor, parte din proiectul și conceptul artistic.

Despre acest proiect, producătorul Iulia Pană spune că „este un proiect artistic multidisciplinar de video-dans, un portret subiectiv al orașului ce propune publicului larg un periplu inedit prin care să (re)descopere locuri neconvenționale sau prea cunoscute printr-o privire artistică ce îmbină dansul, regia, muzica, montajul, lumina… „Constanța. A Dancing City” este un film-atmosferă; oraș-port, oraș-plajă, între citadin și dealuri aride, istorie milenară, trecut recent și prezent, multietnic, multicultural, multe stiluri de dans, toate astea împachetate într-un scurtmetraj artistic realizat de Carmen Lidia Vidu. Constanța nu este doar un oraș-vacanță. E locul în care îți lași toată libertatea să viseze senzual. „Constanța. A Dancing City” este un fel de „Dirty Dancing“ filmat în România pe ritmuri de rock and roll contemporan și cu lumină, atmosferă și cadre inspirate de o Cuba nevizitată încă”.

ECHIPA Regia scurtmetrajului este semnată de Carmen Lidia Vidu, muzica îi aparține lui Ovidiu Chihaia, vocea fiind a Elenei Vasilache, cea care și-a făcut debutul în peisajul muzical cu trupa constănțeană Angels, fiind apoi fondatoare a trupei Candy, alături de Giulia și Cream.

Adi Bulboacă este director de imagine, producător - Iulia Pană de la Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, iar de montaj s-a ocupat Cristina Baciu. Dansatori sunt Sofia Sitaru-Onofrei, Victoria Creț, Cosmin Adrian, Bălan Codruţa, Grațiela Stan, Mihai Adelin Adrian, Alexandra Cacaraci, Cristiana Drăgan, Mirela Pană, Maria Manea și Marian Sas.

LOCURI CU POVESTE Secvențele au fost filmate în locuri cu poveste: Faleza Mamaia, Stadionul „Farul“, Gravity Park, pasarela din zona Cazino Mamaia, parcul de distracții Aqua Magic, hotelul Aurora și parcul de distracții „Luna Park” din Portul Constanta, Plaja Tataia, Golful Pescarilor, rezervația Cheile Dobrogei. Telegondola și cea mai lungă tiroliană din România, deasupra plajei „Modern” din Constanța, au servit, de asemenea, la realizarea scurtmetrajului „Constanța. A Dancing City”.

Citește și:

Recunoaștere și premii mari pentru „filmele mici”

La Gala „Filmmic” se premiază optimismul liceenilor12
Pagina a fost generata in 0.2667 secunde