Constanța a redevenit capitala cristalelor! O nouă ediție Mineral Expo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța a redevenit capitala cristalelor! O nouă ediție Mineral Expo
Lifestyle 09 August 2018 / 16:17 1866 accesări 2 comentarii

Cei care cred în puterea vindecătoare a cristalelor sau pur și simplu s-au îndrăgostit de frumusețea lor deosebită au șansa să participe la una dintre cele mai importante expoziții de cristale și minerale din Constanța. Este vorba despre renumitul eveniment Mineral Expo, eveniment ajuns o tradiție în domeniul expozițiilor cu vânzare de bijuterii, cristale, fosile și geme. Târgul a revenit în Constanța și rămâne până în 12 august. Evenimentul este gazduit și anul acesta de Muzeul de Artă, punct de referință pentru cultură și educație. Vedeta evenimentului de acest an este cristalul de Lapis Lazuli, prețuit în unele culturi străvechi mai mult decât aurul, asociat de vechii egipteni cu regenerarea, utilizat în decorarea măștii regelui Tutankhamon, folosit ca pigment pentru realizarea picturilor, preferat de Caterina cea Mare a Rusiei în decorarea Palatului de Vară, și mai ales cunoscut ca piatra natională a statului Chile. Timp de 4 zile, pe lângă o gama variată de piese de decor și bijuterii din acest cristal, vor fi expuse două piese cu puternică încarcătură energetică și de o calitate deosebită. Printre ele se află o sferă cu diametrul de 34 de centimetri din lapis lazuli, cu spectaculoase incluziuni de calcit și pirită, despre care cristaloterapeuții consideră că este asemanatoare elementului principal din simbolul egiptean „Ochiul lui Ra”. A doua piesă este „Abstract Venus” sculptură din lapis lazuli de 10 kilograme, creată de un miner în anul 2000, dintr-un bloc de cristal din depozitul Chilian Flor de Los Andes, localizat in Ovalle la aproximativ 400 km N de Santiago. Forma acesteia conduce către grație, sensibilitate, forță și regenerare. Mineral Expo va fi deschisă în intervalul orar 10.00 -19.00, când vizitatorii vor putea admira și alte cristale spectaculoase (geode de ametist sau citrin obiecte de décor din jad sau cuarț) dar și bijuterii cu acvamarin, opal, rubin, safir, smarald. Intrarea este liberă!

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

Jojo 16:08:10 / 10 August 2018
Teapa

Cum ați luat teapa cu geodele de amethyst si citrin care sant 80% ciment si 20 % cuartz alb asa luati teapa si cu lapisu lazuri din China nu din Afganistan toate bijuteriile sant din china si din cehia. Lucreaza cu muzeul din Bucuresti pe spaga tiganu! Atentie ca tiganu va inseala vinde chilipiruri la pret de piatra naturala

Relu 01:04:51 / 11 August 2018
Crystals

Cine nu știe nimic de cristale și pietre prețioase nu ar trebui sa și de-a cu părerea. Cristalele au o mare putere pentru cine le cunoaște și știe să le folosească... Iar cine cunoaște cristalele poate să facă deosebire între cele false și cele originale. Așa că mergeți cu încredere.. Doamne ajuta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1664 secunde