Constanța: Albanezi prinși când încercau să intre ilegal în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța: Albanezi prinși când încercau să intre ilegal în România
Eveniment 12 Martie 2016 / 18:22 593 accesări 0 comentarii

Potrivit Gărzii de Coastă, joi noapte, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, în apropierea graniței, doi bărbați care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria. Imediat a fost declanşat o acţiune specifică de interceptare a celor doi, în timp ce aceștia încercau să intre pe teritoriul Românei prin traversarea „frontierei verzi”, fiind apoi duși pentru audieri la sediul PTF Vama Veche. Bărbații, unul în vârstă de 21 de ani, iar celălalt de 33 de ani, ambii cetăţeni albanezi, au declarat că doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Concomitent cu acţiunea din zona verde, oamenii legii au identificat, în punctul de frontieră de la Vama Veche, un autoturism marca Renault Clio, cu numere de Albania, în care călătoreau doi cetăţeni albanezi, cu vârste de 28 şi 33 de ani. Având suspiciuni în privinţa scopului călătoriei celor doi, poliţiştii de frontieră au decis să efectueze verificări suplimentare, stabilind astfel că toţi cei patru cetăţeni albanezi au călătorit împreună, pe teritoriul Bulgariei, şi au încercat să treacă, joi dimineață, prin punctul de frontieră de la Negru Vodă, dar nu li s-a permis intrarea în România pentru neîndeplinirea condiţiilor legale.

Grupul de albanezi s-a deplasat ulterior spre Vama Veche, unde doi dintre ei au coborât din autoturism, iar ceilalţi au continuat călătoria spre punctul de trecere a frontierei.

Sâmbătă, cei doi cetăţeni albanezi care au trecut frontiera verde au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, conform protocolului dintre cele două state, iar ceilalţi doi albanezi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Pagina a fost generata in 0.1981 secunde