Constanța are un singur boxer medaliat la Cupa României pentru tineret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța are un singur boxer medaliat la Cupa României pentru tineret
Sport 21 Aprilie 2017 / 20:18 897 accesări 0 comentarii
Antrenorul Mihai Constantin alături de cei doi boxeri de la Farul Constanța, Orhan Marcu (stânga) și Andrei Drăgan

Antrenorul Mihai Constantin alături de cei doi boxeri de la Farul Constanța, Orhan Marcu (stânga) și Andrei Drăgan

Săptămâna aceasta, la Piatra Neamț, are loc Cupa României la box pentru tineret, competiție la care participă și doi pugiliști constănțeni. Dintre ei, unul singur va lupta și în gala finală, programată sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, în sala mică situată lângă Sala Polivalentă de sub Pietricica. Este vorba despre Orhan Marcu, de la CS Farul Constanța (antrenor Mihai Constantin), care va lupta pentru medalia de aur a categoriei 49 kg cu marele favorit, Cosmin Gîrleanu (CSȘ Hunedoara), campion european și campion mondial de juniori! În semifinală, Marcu l-a învins la puncte, decizie 5-0, pe Romulus Macriși (Jiul Rovinari).

Farul l-a mai avut la Piatra Neamț și pe Andrei Drăgan (75 kg), eliminat în sferturi de finală după ce a fost declarat învins (scor 1-4) în meciul cu Florin Simion (SCM Bacău). „Decizia arbitrilor este una discutabilă. Eu unul sunt mulțumit de cum s-a luptat Drăgan, mai ales că l-a întâlnit pe campionul de anul trecut. Este un copil de mare viitor, un sportiv de care se va mai auzi în boxul românesc, mai ales că aceasta e prima lui mare competiție din carieră. Este în primul an de tineret, fiind născut în anul 2000, la fel ca Marcu. Sunt sigur că, dacă ar fi picat pe cealaltă parte a tabloului, Drăgan ajungea sigur în finală, i-ar fi învins pe oricare dintre ceilalți adversari”, a declarat Mihai Constantin.

MIHAI LEU - PREȘEDINTE DE ONOARE AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BOX

La Piatra Neamț, unde iarna este la ea acasă în aceste zile, a avut loc și Adunarea Generală a Federației Române de Box, la care fostul campion mondial profesionist Mihai Leu a fost ales ca președinte de onoare al FR Box! De asemenea, județul Constanța are doi sportivi nominalizați să participe la tradiționalul turneu internațional „Centura de Aur”. Este vorba despre Ionuț Vulpe (Callatis Mangalia, categoria 49 sau 52 kg) și despre Ștefan Marcu (CS Farul Constanța, categoria 60 kg). Competiția va avea loc la Iași, în luna mai.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 1.4479 secunde