CONSTANȚA! Câți elevi au lipsit la Evaluarea națională?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CONSTANȚA! Câți elevi au lipsit la Evaluarea națională?
Educație 11 Iunie 2018 / 17:25 463 accesări 0 comentarii

La prima probă din cadrul Evaluării naționale - Limba și literatura română au fost prezenți 5.222 de elevi, fiind înscriși 5.294 de absolvenți de clasa a VIII-a, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a VIII-a nu au fost o surpriză, rezolvarea lor fiind accesibilă, a declarat, pentru Mediafax, Jolan Vasiliu, profesor de limba română.

La primul subiect al examenului la limba română, elevii au primit un text la prima vedere din "Inocenţii" de Ioana Pârvulescu, pe caza căruia au avut de răspuns la şase cerinţe.

Absolvenţii de gimnaziu au mai avut, la primul subiect, de argumentat că textul dat aparţine genului epic.

"Avem demonstraţia pe genul epic, din nou, o cerinţă accesibilă. Copiii trebuia să definească genul epic şi să vină cu două trăsături pe care să le argumenteze pornind de la textul dat", a adăugat profesoara.

De asemenea, elevii au mai avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

"Era de urmărit să existe într-adevăr o acţiune, o naraţiune, să existe o succesiune logică a faptelor şi să se precizeze contextul spaţio-temporal, numărul de cuvinte, La genul acesta de texte este foarte simplu de văzut cine redactează cu uşurinţă şi cine are dificultăţi. Sigur, contează foarte mult cum ne formulăm ideile, să nu facem greşeli de scriere, ortografie, punctuaţie. Toate acestea au punctaje, iar astfel de greşeli duc la scăderea notei", a subliniat prof. Jolan Vasiliu.

"În concluzie, vreau să spun că au fost nişte subiecte de nivel mediu, care nu au reprezentat nicio surpriză, fiind vorba despre nişte cerinţe relativ accesibile", a spus profesoara de limba română.

Subiectele şi baremul de corectare au fost afişate de Ministerul Educaţiei, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primul subiect este notat cu 40 de puncte, iar cel de al doilea cu 36 de puncte. Elevii vor mai primi 14 punte pentru redactarea întregii lucrări şi alte 10 puncte din oficiu.

Aproximativ 150.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională.

Pentru sesizarea oricărei nereguli, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie Tel Verde: 0800 801 100, la care se poate suna în perioada 11-15 iunie, între orele 08.00-16.00, de luni până joi, iar vineri, în intervalul 08.00 - 14.00.

CE URMEAZĂ?

Vă prezentăm Calendarul examenelor, pentru perioada următoare:

13 iunie 2018: Matematica - probă scrisă;

14 iunie 2018: Limba şi literatura maternă - probă scrisă;

19 iunie 2018: Afişarea rezultatelor la examenul de evaluare naţională 2018 înaintea contestaţiilor (până la ora 12.00);

19 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 - 19.00);

20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor;

23 iunie 2018: Afişarea rezultatelor finale ale examenului de evaluare naţională 2018 după soluţionarea contestaţiilor.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2112 secunde