Constanța. Elev mircist admis la Universitatea Harvard

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanța. Elev mircist admis la Universitatea Harvard

Educație 20 Aprilie 2021 / 23:06 903 accesări

În urma unui parcurs școlar de excepţie, elevul Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă din Statele Unite.

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale. Astfel, vom aminti: două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și Medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

A fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă.

La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanţi, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanţi au fost acceptaţi 1900.

Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială.

Pe viitor, Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

Pe urmele lui Darius, pepiniera de olimpici nu contenește să dea roade chiar și în aceste vremuri dificile. Astfel, la Olimpiada Naţională de Chimie desfășurată online și organizată de Universitatea București, elevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" au realizat performanţe remarcabile, după cum urmează: Atodiresei Andrei, clasa a 9-a, medalie de bronz; Banioti Mihai, clasa a 10-a, medalie de bronz, Mitache Monica, clasa a 11-a, medalie de argint și calificată în lotul lărgit în vederea participării la olimpiadă internațională.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1967 secunde