CONSTANȚA! Nereguli cu duiumul la produsele de origine animală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CONSTANȚA! Nereguli cu duiumul la produsele de origine animală!
Social 17 Iulie 2018 / 16:34 1658 accesări 0 comentarii

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 9 - 15 iulie, s-au materializat prin verificări la 73 de obiective:

depozite alimentare, super/hipermarket-uri, laboratoare cofetărie/patiserie, unități de comercializare produse congelate, gospodării nonprofesionale, mijloace de transport produse alimentare etc.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la efectuarea transportului produselor de origine animală, care pot constitui vectori ai agenţilor patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor competentă, în cazul evoluţiei unor boli transmisibile, declarabile şi carantinabile, comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitary veterinary și pentru siguranța alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.800 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 1.758 de kg, lapte şi produse lactate - 1.459 de kg, peşte şi produse din peşte - 1.537de kg, ouă - 14 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 63.357 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA Constanța nu a dat publicității numele unităților prinse cu nereguli, potrivit regulamentului intern.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1612 secunde