Constanţa: O adevărată industrie ilegală de pescuit, oprită de poliţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanţa: O adevărată industrie ilegală de pescuit, oprită de poliţie

Eveniment 28 Martie 2017 / 17:18 688 accesări

Polițiștii Serviciului de Poliţie ”Delta Dunării” au ridicat peste 750 de kilograme de pește, 8 kilograme de icre, ambarcaţiuni şi motoare de ambarcaţiuni, sute de unelte de pescuit în lungime totală de peste 10.000 de metri, în urma unei acțiuni din zona litorală a Mării Negre. Poliţiştii Serviciului de Poliţie ”Delta Dunării” au făcut, în perioada 23 - 25 martie, verificări şi controale pe apă şi pe uscat, în Delta Dunării, pe Marea Neagră şi în judeţele Tulcea şi Constanţa. În urma acţiunii, au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală și 9 privind pescuitul și acvacultura. Pentru comiterea acestor infracțiuni sunt cercetate 7 persoane. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei. Polițiștii au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 53.000 de lei, respectiv 758 kg de peşte proaspăt (din speciile scrumbie, şalău, rizeafcă, caras, plătică), 8 kilograme de icre, 3 ambarcaţiuni, 3 motoare şi 2 rezervoare de ambarcaţiuni, precum şi două autoturisme.

Au mai fost confiscate 237 de unelte de pescuit (setci monofilament, ave, ohane), în lungime de peste 10.000 de metri, 9 capcane confecționate special pentru prinderea țiparilor, un năvod, un cântar electric şi 4 rame. De exemplu, în 15 martie, în urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, polițiștii au ridicat 440 kg de pește din specia scrumbie, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente legale. În aceeași zi, polițiștii au făcut o percheziție la locuința unui bărbat de 37 de ani din localitatea Sinoe, județul Constanța, în urma căreia au fost confiscate 218 kg de pește proaspăt (din speciile șalău, rizeafcă, caras, plătică, babușcă), 2 autoturisme, o ambarcațiune, 2 motoare de ambarcațiune, 2 rezervoare de motoare de ambarcațiune şi peste 200 de unelte de pescuit comercial.

Au mai fost descoperite şi caiete cu evidențe contabile duble, cu însemnări zilnice despre cantități de pește, rulaje monetare, cheltuieli logistice, toate ilegale, pentru perioada martie 2015 - prezent.12
Pagina a fost generata in 0.3066 secunde