CONSTANȚA! Se încalcă grav LEGEA sanitar-veterinară!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CONSTANȚA! Se încalcă grav LEGEA sanitar-veterinară!

Social 07 Mai 2018 / 15:20 1953 accesări

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 23.04.2018 – 04.05.2018, s-au materializat prin verificări la 255 de obiective: unitate procesare carne, unitate procesare lapte, centru prelucrare lapte, unități produse proaspete din pescuit, măcelării, carmangerii, depozite alimentare, restaurante, pizzerie, unități tip fast food etc.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la întârzieri nejustificate de peste 15 zile de la termenul prevăzut de normele sanitar-veterinare pentru înregistrarea în baza națională de date a mișcărilor de animale, înstrăinarea animalelor fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.200 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzareurmătoarele produse alimentare: carne şi produse din carne –5683 de kg, lapte şi produse lactate – 2082 de kg, peşte şi produse din peşte – 1510 de kg, ouă – 78 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 86.050 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA Constanța nu a dat publicității numele unităților descoperite cu probleme, potrivit Regulamentului intern.12
Pagina a fost generata in 0.1563 secunde