Constanța se luminează de Paște, pentru al doilea an consecutiv!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 100.000 de lei pentru instalații Constanța se luminează de Paște, pentru al doilea an consecutiv!
Administrație 19 Martie 2017 / 16:24 2296 accesări 4 comentarii

Pentru al doilea an consecutiv, autoritățile locale din Constanța vor să împodobească orașul cu lumini decorative și de Paște, nu doar în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Recent, Primăria a lansat o licitație publică pentru închirierea unor sisteme de iluminat festiv în perioada Paștelui. Anul acesta, vor fi montate mai multe lumini ornamentale, pe principalele străzi din Constanța, atât în sensurile giratorii, cât și pe stâlpi. Potrivit unor surse, licitația a fost câștigată de o societate comercială din Cluj-Napoca, ce a înaintat o ofertă de preț cu aproximativ 30.000 de lei mai mică decât costul estimat inițial de Primărie. Dacă autoritățile locale doreau să cheltuiască în jur de 132.000 de lei pentru iluminatul festiv, firma câștigătoare este dispusă să asigure serviciile de montare și demontare a luminilor cu puțin peste 100.000 de lei.

CÂTE INSTALAȚII DECORATIVE VOR FI MONTATE

Potrivit caietului de sarcini, ar trebui montate 137 de figurine decorative. 28 dintre acestea sunt instalații de traversare, adică panouri luminoase pe care scrie mesajul „Paște Fericit”. Alte 78 de instalații sunt figurine în formă de ou, care vor fi montate în sensurile giratorii. Pe stâlpi vor fi montate 31 de figurine de mai multe tipuri. 15 dintre acestea vor fi sub forma unui iepuraș cu ou, cinci vor fi sub forma unei candele, iar celelalte 11 - sub forma unei lumânări cu ou de Paște. Toate produsele decorative utilizate în iluminatul festiv vor fi echipate cu LED, astfel încât să se asigure un consum mic de energie electrică. Contractul de închiriere va fi încheiat pe o perioadă de maximum 15 zile de la emiterea ordinului de montare. Agentul economic ce va furniza luminile decorative are la dispoziție patru zile pentru montarea lor și tot atâtea zile pentru demontare.

4 comentarii

Dac 20:28:29 / 19 Martie 2017
Doamne ferește !

Banii constănțenilor aruncați pe fereastra primăriei de cei puși pe căpătuială și furat banul public, românilor ! Parcuri neîngrijite, murdărie cât cuprinde, drumuri neasfaltate, iluminatul public la pământ, autobuzele puține și făcute pe rute la voia întâmplării și microbuzele ca vaaaide ele, adică adevărate " cosciuge pe patru roți " , fântânile arteziene puține și nefuncționale, trotuarele lasă de dorit, pe care mașinile parchează, și pietonii circulă mai degrabă pe drum, deszăpezirea a fost deplorabilă, adică nu s-a făcut, dar sumele pentru deszăpezire au depășit așteptările oamenilor, gunoaiele răscolite în ghenele de gunoi de către oamenii săraci și sărăciți de politicienii noștri, timp de 30 de ani, cu bună știință, fără rușine, fără milă de noi, românii și fraierimea care : rând, pe rând i-a votat când pe unii șarlatani, când pe alți șarlatani politici și cum să mai ieșim la liman cu atâția hoți și șarlatani, niciodată, pentru că politicienii lucrează mână, în mână, unii cu alții și de " ochii lumii " se ceartă, ca oamenii, fraierimea să creadă că ei, politicienii, se luptă pentru popor, sunt defapt numai și numai : goange și minciuni pentru care românii să le ia, drept adevaruri !

Constanteanul 09:24:47 / 20 Martie 2017
Cand se va apuca primarul de treburi serioase?

Am vazut aseara un interviu cu primarul de la Oradea. Era preocupat de parcuri industriale pentru a crea locuri de munca, de starea drumurilor si parcari pentru a evita pierderea de timp in trafic si alte lucruri serioase. Care sunt subiectele care-l preocupa pe primarul nostru? Face expozitie de cosuri de gunoi langa gara, pune lumini de Paste pe banii nostri si cam atat! Din cate inteleg, renovarea Cazinoului este tot in aer, la fel si a Muzeului de arta populara, la fel si a parcului de la Primarie, la fel si malurile lacului Tabacarie, etc, etc, etc. Cand are de gand Primarul sa se apuce de treburi serioase iar daca nu este in stare, sa lase locul altuia!

Pentru ANDREEA 09:38:57 / 20 Martie 2017
Mesajul

Specializați oamenii pentru o bună navigare pe net, adică pe Facebook, Twitter și........, asta pentru demonstrații, mitinguri.........., bine plătite și recompensate la urmă, cu ocuparea unor înalte funcții în maaaarea întreprindere, numită ÎNTREPRINDEREA OAMENILOR LIBERI ( IOL ), că funcțiile frumoase și înalte sunt oferite de mult, hoților și escrocilor !? Oamenii de bună credință și calitate sufletească, se luptă și iar luptă, ca : hoții și escrocii să ocupe scaune călduțe și bine plătite, de noi, toți fraierii lor ! Oameni buni și capabili, nu vă mai lăsați păcăliți de unii și de alții șarlatani și escroci politici, că se folosesc de lupta voastră / noastră, pentru a le, lor scopuri și interese politice și de înavuțire ușoară, de pe urma noastră, a tuturor, că de trei decenii, asta fac, lor, le este bine, și noi, poporul român, sărăcim continuuuuuuuu, iar o mare parte din români pleacă, dincolo de granițele României, pentru a putea câștiga existența, suportă : disprețul și batjocura străinilor ?!

flinta romaneasca 20:37:17 / 20 Martie 2017
pupincuristii psd si alde altii

sunt responsabilii pentru inscaunarea tuturor delicventilor si non-valorilor in functiile cheie de decizie.Dupa cum se observa,Constanta este in topul celor mai infecte orase,murdare,pline de gunoaie.Culmea e ca aveti tupeul(astia care "faceti turism")sa emiteti pretentii de oras turistic .hahahahhhhaaaaa!Bai fratilor,aici pe litoralul romanesc nu prea mai e loc decat pentru manelistii de sfarsit de saptamana,aia care in alte tari se fac de kkat.Cum era satul de vacanta candva?uitati-va cum au distrus machidonii satul de vacanta!Pai ba baieti,un om care vrea sa se relaxeze nu vine in Mamaia,se duce in alte locuri.Machidonilor,jos labele de pe litoralul romanesc!va ajunge,ba,pupincuristilor psd.Gata,s-a terminat cu Mazare!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1815 secunde