Constanța. Se sancționează accesul auto în zona peninsulară fără a deține permis de acces

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanța. Se sancționează accesul auto în zona peninsulară fără a deține permis de acces

Administrație 18 Noiembrie 2021 / 09:26 982 accesări

Zona peninsulară a Constanței a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală.

Prin excepție, persoanele fizice și juridice rezidente pot obține permise care le permit accesul în zonă. Potrivit Regulamentului de acces în zona peninsulară, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidente se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online pe adresa office@spit.ro, prin poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Accesul în agențiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecția cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecția cu strada Lebedei și puncte de ieșire: strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Autoritățile facapel la conducătorii auto să respecte semnele de circulație și să nu pătrundă în zona peninsulară fără a deține permis de acces prin zonele în care este instalat indicatorul rutier „ACCESUL INTERZIS“. Această faptă atrage sancțiuni.

De asemenea, recomandăconducătorilor auto să folosească următoarele rute alternative:

Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis și pătrund către bariera acces în zona peninsulară:
-stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Batran;

-dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) și strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:
-virare stânga și întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2248 secunde