Constanța. Studenții Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă s-au întâlnit cu viitorii angajatori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Universitatea „Ovidius" din Constanța

Constanța. Studenții Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă s-au întâlnit cu viitorii angajatori

Educație 02 Aprilie 2021 / 09:28 1019 accesări

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă (FIMIM) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa a organizat un nou eveniment prospectiv sub genericul „O zi student la FIMIM”, în cadrul demersului de promovare a ofertei educaționale în rândul liceenilor şi a perspectivelor profesionale de integrare pe piaţa muncii, informează conf. univ. dr. ing. Lucia Violeta Melnic, decanul facultăţii.

Potrivit sursei citate, alături de cadre didactice din mediul universitar şi preuniversitar, au fost prezenţi studenţi, elevi şi reprezentanţi ai mediului economic care au venit cu oferte concrete de accesare a unor programe de internship, burse private, cursuri în cadrul organizațiilor-gazdă de aprofundare a cunoștințelor teoretice, de îmbunătățire a abilităților practice și/sau dobândire de noi abilități ori competențe şi, nu în ultimul rând, cu oferte de locuri de muncă pentru studenţii facultăţii.

„Oaspeţii au fost informaţi despre cele opt programe de studii de licență (ciclul I) ale FIMIM la forma de învăţământ cu frecvenţă, dintre care două și la forma cu frecvenţă redusă, patru programe de masterat (ciclul II) și cele șapte programe de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, acreditate, iar partenerii noştri tradiţionali: Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică şi Mecatronică (APROMECA), CHIMPEX SA şi DP World Constanţa, și-au prezentat misiunea şi obiectul de activitate”, a declarat conf. univ. dr. Lucia Violeta Melnic.

În cadrul evenimentului a fost prezentată, în premieră, Asociația Inginerilor Dobrogeni Ovidius (AIDO), organizaţie nou constituită, care are ca principal scop susţinerea misiunii Universităţii Ovidius din Constanţa şi a Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă privind consolidarea şi dezvoltarea parteneriatului educațional şi de cercetare-inovare și formarea profesională continuă pentru cadre didactice, elevi, studenți și absolvenți din domeniul tehnic.

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă a UOC, cu o tradiție de peste 40 de ani în învățământul tehnic superior, prin programele de studii de licență și de masterat, prin calitatea actului didactic oferit și prin colaborările cu mediul economic, reprezintă centrul de referință al învățământului superior tehnic din Constanța.

Conform organizatorilor, o parte distinctă a evenimentului a constituit-o sesiunea de brainstorming pe tema „Alegerea te DEFINEȘTE! - FII student la FIMIM & SUNT student la FIMIM”, în cadrul căreia, studenţii şi elevii şi-au împartăşit experienţele în cadrul unei reunini moderate de cadre didactice şi reprezentanţi ai mediului economic.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2561 secunde