Constanța va avea o sală polivalentă. Guvernul a luat decizia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vești bune pentru sportul constănțean

Constanța va avea o sală polivalentă. Guvernul a luat decizia!

Administrație 01 Septembrie 2016 / 10:59 27127 accesări
Sala Polivalentă va fi construită cu fonduri guvernamentale, în zona Badea Cârțan, și va avea 5.000 de locuri. Urmează în plan și un bazin olimpic.

Sala Polivalentă va fi construită cu fonduri guvernamentale, în zona Badea Cârțan, și va avea 5.000 de locuri. Urmează în plan și un bazin olimpic.

E oficial! Guvernul României va investi peste 20 de milioane de euro pentru construirea unei săli polivalente în Constanța. Decizia a fost luată în ședința de miercuri, 31 august, a Executivului. Potrivit proiectului, cea mai mare parte a finanţării va fi asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar autorității publice locale din Constanța revenindu-i misiunea de a asigura partea de cofinanțare. Viitoarea Sală Polivalentă a Constanței va fi ridicată în zona Badea Cârțan de către Compania Naţională de Investiţii, va avea 5.000 locuri și va fi omologată pentru multiple discipline individuale, dar și pentru sporturi de echipă. Regimul de înălţime va fi D+P+1E, iar imobilul va avea o suprafaţa totală de 60.185 mp şi una construită de 7.400 mp. Municipalitatea îşi propune să amenajeze aici spaţii verzi pe 8.700 mp şi locuri de parcare pentru 620 de autoturisme şi nouă autocare. În afara acestei săli de sport, conducerea administrației locale își mai propune să amenajeze în zonă și un bazin olimpic. De acest ultim proiect se va ocupa exclusiv fostul înotător Răzvan Florea, consilier local din partea PSD, care a punctat că bazinul va fi amenajat fie din fonduri de la bugetul de stat, fie din banii Consiliului Local. „Mi-ar place să avem acest bazin olimpic. Avem două variante de construire. Primul este construirea unui bazin acoperit, cum este cel de lângă stadionul Dinamo din București, iar al doilea vizează construirea unuia descoperit care, în perioada rece, va fi acoperit cu un balon”, a declarat Răzvan Florea.

NE ÎMPIEDICĂM IAR DE BIROCRAȚIE?

Prin construirea acestei săli de sport polivalente, Constanța va găzdui competiții internaționale importante de handbal, volei sau baschet. Asta în condițiile în care, indiscutabil, municipiului Constanța îi lipsește cu desăvârșire infrastructura sportivă modernă. Singurele „bijuterii” din acest punct de vedere sunt un stadion construit în urmă cu 62 de ani și o sală de sport care nu este omologată pentru a găzdui competiții internaționale importante. Culmea este că, în aceste condiții, tocmai Constanța a dat lumii sportivi de renume, printre care se numără fotbalistul Gheorghe Hagi, gimnasta Simona Amânar, înotătorul Răzvan Florea și, mai nou, jucătoarea de tenis Simona Halep, care s-au pregătit în condiții improprii pentru înalta performanță. Pentru a schimba starea în care se găsește infrastructura sportivă, autoritățile publice locale s-au chinuit ani buni să amenajeze un complex sportiv la standarde înalte și care să fie pe măsura talentului de care au dat dovadă sportivii constănțeni. Promisiuni au fost multe de la București, ba chiar au început în 2004 lucrările pentru un complex sportiv, însă, de fiecare dată, s-a ajuns la afirmația "nu sunt bani". Acum, se pare că lucrurile sunt mult mai serioase, iar Constanța ar putea avea complexul sportiv mult visat. Asta dacă nu cumva proiectul aprobat miercuri de Guvern se va împiedica, din nou, de hățișurile birocratice, ori de contestatarii de meserie.12