Constănțeanul Cristian Pletea confirmă că este cel mai bun junior din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A cucerit două medalii de aur și una de argint la Campionatele Naționale de tenis de masă

Constănțeanul Cristian Pletea confirmă că este cel mai bun junior din România

Sport 16 Mai 2017 / 14:43 251 accesări
Adina Diaconu și Cristian Pletea puteau realiza tripla la Slatina dacă nu pierdeau finala probei de dublu mixt!

Adina Diaconu și Cristian Pletea puteau realiza tripla la Slatina dacă nu pierdeau finala probei de dublu mixt!

La Slatina s-au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatele Naționale individuale de tenis de masă pentru juniori și junioare 1 (sportivi născuți în 2000 și mai mici), competiție la care jucătorii legitimați la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța sau la CS Farul Constanța au cucerit mai multe medalii.

Cea mai bună comportare a avut-o Cristian Pletea, de la LPS, care a devenit campion național la simplu după 4-2 în finala cu Rareș Șipoș, de la CSM Cluj. Cei doi finaliști au făcut pereche în competiția de dublu și, evident, s-au impus fără probleme. În finală, Pletea și Șipoș au dispus cu 3-1 de alți clujeni, Mihai Pop și Vladimir Anca.

La simplu fete, Mihaela Plăeașu, de la LPS, a obținut medalia de bronz, fiind învinsă în semifinală, scor 1-4, de viitoarea campioană națională, Adina Diaconu (CSM Slatina). Denisa Urîtu și Camelia Mitrofan, de la Farul, au fost eliminate în sferturi, ultima tot de Diaconu.

Cele două fariste au urcat pe podium la dublu, fiind învinse în semifinală, scor 0-3, de viitoarele campioane, Adina Diaconu și Andreea Dragoman (ACS Dumbrăvița). În finală, Diaconu și Dragoman au dispus cu 3-0 de perechea alcătuită din Mihaela Plăeașu și Andreea Postudor, jucătoarele de la LPS fiind medaliate cu argint.

La dublu mixt, Pletea a cucerit argintul, alături de Diaconu, cei doi campioni naționali de la simplu fiind învinși în finală de Șipoș și Dragoman. Tot aici, Plăeașu a obținut medalia de bronz, alături de Florin Spelbuș (CS Pristavu Cîmpulung Muscel).

Antrenorii sportivilor constănțeni de la CS Farul și de la LPS „Nicolae Rotaru“ sunt Viorel Filimon, Elena Sebe, Ana-Maria Sebe și Iulia Caragea.

Federația Română de Tenis de Masă a anunțat că în perioada 19-21 mai 2017 vor avea loc la Constanța, în Sala Sporturilor, Campionatele Naționale pe echipe pentru copii cu vârsta între 8 și 10 ani. Ședința de validare și ședința tehnică vor avea loc joi, de la ora 18.00, în sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.7029 secunde