Constănțeanul Cristian Pletea, vicecampion european de tineret la tenis de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rezultat remarcabil

Constănțeanul Cristian Pletea, vicecampion european de tineret la tenis de masă

Sport 11 Martie 2018 / 16:05 1246 accesări
Cristi Pletea a avut evoluții remarcabile în Belarus (sursa foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă)

Cristi Pletea a avut evoluții remarcabile în Belarus (sursa foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă)

După calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, competiţie programată în acest an în Argentina, jucătorul de tenis de masă constănţean Cristian Pletea a devenit duminică, în Belarus, la Minsk, vicecampion european de tineret. Un rezultat foarte bun reușit de sportivul legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa, care a fost la un pas de cucerirea aurului european.

În grupa principală a Campionatului European de tenis de masă Under 21 din Belarus, Pletea a obținut trei victorii, 4-1 cu Luka Mladenovic (Franța), 4-1 cu Jiri Martinko (Cehia) și 4-2 cu Ibrahim Gunduz (Turcia). Au urmat meciurile eliminatorii, în care Pletea a trecut, cu scorul de 4-3, de Deni Kozul (Slovenia), în optimi, și de Ioannis Sgouropoulos (Grecia), în sferturi. În semifinale, sportivul constănțean l-a învins, tot cu 4-3, pe Darko Jorgic (Slovenia), însă în finală a cedat cu scorul de 3-4 în disputa cu Tomas Polansky (Cehia). Pletea a revenit de la 1-3 și a egalat la seturi, 3-3, și a beneficiat de o minge de set și meci, pe care, din păcate, a irosit-o.

Medalii de bronz au obținut Adina Diaconu și Andreea Dragoman, la dublu feminin, și Rareș Șipoș, la simplu masculin. Antrenorii loturilor României sunt tehnicienii constănțeni Viorel Filimon (la feminin) și Andrei Filimon (la masculin).

Citește și:

Constănţeanul Cristi Pletea s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret12
Pagina a fost generata in 0.3808 secunde