Constănțeanul Edis Memiș, campion internațional la matematică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțeanul Edis Memiș, campion internațional la matematică
Educație 23 Iulie 2019 / 16:23 2229 accesări 1 comentariu
Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța

Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța

La Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) aurul a fost câștigat pentru România de liceanul constănțean Edis Memiș!

Olimpiada Internaţionalăde Matematică (OIM), este o competiție anuală, un adevărat campionat mondial dematematicăla care participă elevi de liceu din diferite țări. La ediția din acest an, olimpiada a reunit 621 de elevi din 112 țări și a avut loc în perioada 10 - 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie), unde, pentru lotul României la matematică,aurul a fost câștigat de Edis Memiș. Elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.Edis, cu acest rezultat extraordinar obținut este clasat în primii 15 copii ai lumii pasionați de științele matematicii. El ne-a demonstrat încă o dată, că este determinat, iar pasiunea îl însoțește în acest drum către împlinirea visului său, și anume, să descifreze tainele matematicii.În spatele acestui succes de nivel internațional stau o muncă titanică și multe sacrificii.

„În fiecare an elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța, aduc rezultate spectaculoase României la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, iar noi, întreaga echipă a ICHC nu ne dorim decât să contribuim la succesul României prin performanțele elevilor noștri, deoareceei sunt viitorulștiinței și a vieții intelectuale. Cu această ocazie dorim să le mulțumim, cu înalt respect și recunoștinț,ă tuturor profesorilor care au contribuit la succesul lui, familiei sale, prietenilor și a întregii echipe care au fost alături de el. De asemenea, toată admirația noastră este îndreptată și către ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, care a întâmpinat și felicitat lotul de matematică al României revenit în țară luni seara, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă".Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1541 secunde