Constănțeanul nostru de 111 ani și secretul longevității sale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțeanul nostru de 111 ani și secretul longevității sale
Social, Administrație 22 Octombrie 2019 / 16:53 2370 accesări 4 comentarii

Momente emoționante s-au derulat marți, 22 octombrie, cu prilejul tradiționalei festivitățidedicate seniorilor Constanței în semn de prețuire pentru vârsta pe care au împlinit-o și pentru contribuția pe care au avut-o la dezvoltarea orașului,. Primarul Decebal Făgădău l-a premiat pe cel mai longeviv constănțean pentru venerabila vârstă de 111 ani! Se numește Vasile Dămășaru și a depășit demult Centenarul, iar marți a urcat plin de fericire pe scena Casei de Cultură, în aplauzele celor peste 400 de seniori prezenți la eveniment. Născut pe 7 martie 1908, în Bulgaria, Vasile Dămășaru a trecut prin multe. Din anii 1960 este mândru constănțean. Doar datele din buletin îi trădează vârsta pentru că altfel ai crede că este un bunicuț de cel mult 80 de ani, nicidecum de 111. În fiecare zi pleacă singur de acasă și, din cartierul Tomis 3, ajunge pe jos, tocmai în Parcul Tăbăcăriei, unde se întâlnește cu prietenii de-o viață. Vasile Dămășaru a fost bucuros să împărtă cu concetățenii săi secretul secretul longevității.„Merg mult. Merg și seara și ziua, uneori chiar și până în Satul de Vacanță. Uneori mă duc chiar și la restaurant cu prietenii, mai bem câte o bere ca să mai treacă timpul. Zilnic mă întâlnesc cu băieții. Mănânc de toate, nu țin cont. Ce am pe masă, aia mănânc, dar totul cu măsură. Le doresc tuturor să ajungă la anii mei. Mă simt foarte bine“, a declarat venerabilul domn Vasile Dămășaru, constănțeanul nostru de 111 ani.

La mulți ani, domnule Vasile Dămășaru! Să aveți multă sănătate,să vă bucurați de viață și să vă mențineți spiritul la fel de tânăr ca și până acum!

Loading...

4 comentarii

Un mos 20:30:49 / 22 Octombrie 2019
Lasati-o moarta

La venirea in Romania multi machedoni din Bulgaria si-au modificat anul nasterii pentru a nu fi luati in armata pe front .Cam asa sta treaba si cu venerabilul Damasaru ,Nici nu pare a avea 111 ani.E o pacaleala .Daca s-ar face cercetari in Bulgaria s-ar descoperi smecheria ,dar ce rost are ?

Papu 10:54:46 / 23 Octombrie 2019
Pentru Un mos

Cunosc un makedon care și-a modificat anul nașterii ca să nu facă armata, a fost dat în gât la securitate, a făcut armata și după armată a făcut și pușcărie pentru falsificare acte de identitate. Alți makedoni cu acte false de identitate au ieșit și mai devreme la pensie la limită de vârstă și proștii de români au tras la șaibă până la 60 de ani ca să poată ieși la pensie la limită de vârstă , pe vremea împușcatului.

Liviu Chilian 11:56:43 / 23 Octombrie 2019
E trecut de suta

Incepand cu 1921, in fosta Romanie a avut loc Reforma Agrara istorica. Pt a primi pamant, multi parinti au mintit despre varsta fiilor. Trebuia ca tanarul sa aibe peste 18 ani ca sa fie improprietarit. Dar nu puteau sa adauge prea multi ani la varsta - in niciun caz zece! Daca batranul din imagine e Aroman(nu Greco-Tzigan/Machidon), familia a venit in fosta Romanie dupa 1922. Am cunoscut un Scupar pe nume Vasile Vasile a carui familie a venit din Albania dupa 1900. Era pensionar. Arata tanar. De la el am auzit prima oara despre...fenomenul pur rromarlanesc. In acte era mai batran cu 6 ani...

Raspopitu 17:09:52 / 23 Octombrie 2019
Circ

Este corect sa onoram centenarii . Dar circul dela casa de cultura (fosta ) este nedemn .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1644 secunde