Constănţeni, în Antologia scriitorilor români din Québec

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănţeni, în Antologia scriitorilor români din Québec
Cultură 24 Noiembrie 2009 / 00:00 1014 accesări 0 comentarii

În această toamnă a apărut Antologia Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ), ediţia 2009. În paginile volumului de versuri şi proză se regăsesc şi creaţiile a cinci autori constănţeni: Corneliu Leu, Mihaela Burlacu, Ionuţ Caragea, Valeriu Cuşner şi Ana Ruse.

Scriitorul, dramaturgul şi regizorul Corneliu Leu, născut în urmă cu 77 de ani, la Medgidia, este prezent în această antologie cu un fragment din „Romanul Plângerilor sau Călăul lui Dracula”. De profesie economist, Mihaela Burlacu tratează, în romanele sale, psihologia feminină, construind cu sensibilitate destinul eroinelor sale. În antologia editată de ASLRQ sunt prezentate fragmente din cele trei volume ale sale publicate până în prezent: „Te iubesc, e prea puţin” (premiul de debut al U.S.R. Dobrogea pe 2006), „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi” şi „Decalogul tăcerilor albastre”. Născut pe meleaguri dobrogene, la Constanţa, Ionuţ Caragea - cofondator şi vicepreşedinte al ASLRQ este autor al mai multor volume de poezii, aforisme şi nuvele de ficţiune, o parte din aceste volume regăsindu-se în această antologie.

Poetul constănţean Valeriu Cuşner prezintă în volumul antologic o serie de poezii cu încărcătură emoţională precum: „Răstignire”, „Euristică”, „Prea târziu” sau „Podurile”. Tot cu versuri vine în prim-plan şi prolifica autoare Ana Ruse, membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Dobrogea din anul 1995, a Societăţii de Haiku din Constan]a, a Ligii Navale - Filiala Constanţa şi a Asociaţiei „Pro-Basarabia şi Bucovina“.

Antologia Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) reuneşte scriitorii de limbă română din provincia Québec şi scriitorii români cu orientare francofonă din exteriorul provinciei Québec, implicându-se în promovarea culturii româneşti în provincia Québec, în Canada şi pretutindeni în lume.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1206 secunde