Constănțenii încă aruncă molozul aiurea. Cum ar trebui să procedeze, de fapt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poveste repetată la nesfârșit

Constănțenii încă aruncă molozul aiurea. Cum ar trebui să procedeze, de fapt

Administrație 21 August 2018 / 16:32 6058 accesări

Deși există în Constanța locuri special amenajate în care locuitorii se pot descotorosi de deșeurile inerte (moloz și alte resturi de la lucrările de renovare și construcții) și de cele menajere, oamenii continuă să arunce gunoiul la întâmplare. De la începutul lunii august, polițiștii locali au aplicat nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 lei persoanelor prinse în timp ce aruncau diverse deșeuri menajere sau inerte și tot felul de lucruri uzate pe domeniul public. Din păcate, nu e pentru prima dată când se întâmplă asta.

Deși există în Constanța locuri special amenajate în care locuitorii se pot descotorosi de deșeurile inerte (moloz și alte resturi de la lucrările de renovare și construcții) și de cele menajere, oamenii continuă să arunce gunoiul la întâmplare. Din păcate, acest prost obicei fae extrem de rău mediului înconjurător și imaginii orașului, ca să nu mai vorbim de disconfortul creat celorlalți cetățeni. De la începutul lunii august, polițiștii locali au aplicat nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 lei persoanelor prinse în timp ce aruncau diverse deșeuri menajere sau inerte și tot felul de lucruri uzate pe domeniul public. Cei amendați au ales să se descotorosească de gunoi pe un teren situat pe strada Crișului din cartierul constănțean Palas, loc neautorizat pentru depozitarea deșeurilor. În afara amendării persoanelor responsabile de aceste fapte antisociale săvârșite în zona respectivă, polițiștii locali au efectuat demersurile necesare în vederea amplasării a patru containere pentru colectarea gunoiului. Instalarea acestora a avut loc în data de 21 august.

POVESTEA SE REPETĂ

O acțiune similară a avut loc și în a doua jumătate a lunii iulie, respectiv începutul lunii august. În acea perioadă (18 iulie - 5 august), polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.700 lei persoanelor ce aruncau gunoiul la intersecția străzilor Panait Cernea cu Chiliei. De asemenea, și în acel loc au fost amenajate containere. „Acțiuni similare vor avea loc și în alte zone ale orașului, deoarece abandonarea deșeurilor pe domeniul public la Constanța continuă, încă, din nefericire. Solicităm celor care sesizează astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor și tragerea lor la răspundere, sesizând Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța 0241/484.205, iar un echipaj va interveni în regim de urgență. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp, numărul de contact este 0799.606.142, cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și direcția de deplasare a acestora”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Constanța.

CUM PROCEDEZI DACĂ AU DEȘEURI INERTE DE ARUNCAT

Amintim că deșeurile inerte se depozitează la groapa special amenajată în Portul Constanța - Poarta 9, după obținerea unei autorizații speciale, pe care o poate obține numai după achitarea unei taxe de 3 lei/tonă, calculată în funcție de sarcina utilă maximă autorizată a mijlocului de transport, menționată în documentele tehnice ale acestuia. În vederea eliberării „Autorizației deșeuri inerte” solicitantul va prezenta copia certificatului de înmatriculare a societății sau cartea de identitate a solicitantului, copia certificatului de înmatriculare sau a cărții de identitate a autovehiculului, documentul de plată a taxei aferente și, dacă este cazul, alte documente legale relevante.Taxa de depozitare a deșeurilor inerte poate fi achitată la orice ghișeu SPIT, sau prin ordin de plată, în contul RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Constanța.



12