Constănțenii, pentru a doua zi consecutiv, în stradă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constănțenii, pentru a doua zi consecutiv, în stradă

Social 01 Februarie 2017 / 18:40 3262 accesări

Pentru a doua zi consecutiv după ce au fost adoptate ordonanța grațierii și cea a modificării Codurilor Penale, mii de protestatari s-au strâns, în toată țara. Dacă la București mii de oameni s-au adunat în fața Guvernului, cerând demisia Cabinetului Grindeanu și alegeri anticipate, la Constanța, miercuri, la ora 17.00, în fața Prefecturii, erau adunate aproximativ 10 persoane, printre care și trei mămici cu copii. Numărul constănțenilor care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu a crescut după ora 18.00, la aproximativ 250-300 de persoane. Participă și membri PNL Constanța, printre care se află consilierul local din Constanța, Costin Avătavului.

În jurul orei 19.00, se adunaseră aproximativ 1000 de oameni, care au pornit ușor în marș spre centrul orașului.

Aproape 5.000 de protestatari, conform martorilor de la fața locului, se îndreptau, la ora 20.00, să protesteze la sediul PSD. Printre manifestanți s-au regăsit și membri ai PNL, precum și consilierul local independent din Constanța Andrei Popescu. Ei au ajuns în fața filialei județene PSD Constanța, unde scandează lozinci împotriva liderului social-democrat Liviu Dragnea și a PSD, precum și pentru susținerea activității DNA.

"Este o coloană care are aproape 2 kilometri lungime și sunt aproximativ 5000 de oameni, ce ocupă două benzi de circulație, pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. De la o seară la alta, suntem mai mulți și oamenii sunt disciplinați și civilizați, chiar dacă-și strigă cu mânie nemulțumirile", a declarat Cătălin Anghel, activist civic, creatorul grupului public de eveniment "Constanța protestează" de pe Facebook. Strânși în fața sediului PSD, manifestanții au scandat, circa 15-20 minute, lozinci împotriva PSD și a liderului acestei formațiuni, Liviu Dragnea precum: "Hoții", "Jos cu ordonanța", "Nu scăpați", "Rușine să vă fie", "Hoții legați, nu grațiați", "PSD ciuma roșie" și altele.

Ulterior popasului de la sediul PSD, coloana manifestanților, însoțită de jandarmi, și-a continuat marșul ce urmează să se încheie la Prefectură, după un parcurs de circa 10 kilometri.

Vezi video aici:

https://youtu.be/qNMjWJado7Q12