Constănțenii plătesc taxe mai mari, din 2020! Taxa de salubrizare ajunge la 7,5 lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect aflat în dezbatere publică

Constănțenii plătesc taxe mai mari, din 2020! Taxa de salubrizare ajunge la 7,5 lei

Administrație 14 Martie 2019 / 16:50 6993 accesări

Primăria Municipiului Constanța anunță publicarea „Proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța începând cu anul 2020“. Acesta vine ca urmare a indexării impozitelor și taxele locale, precum și limitelor amenzilor contravenționale ținând cont de rata inflației în conformitate cu prevederile art. 489, art. 491, respectiv ale art. 493 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

CE MODIFICĂRI INTERVIN

Printre cele mai importante modificări propuse se numără majorarea taxei de salubrizare de la 5 lei, la 7,5 lei. De asemenea, alte modificări prevăd aplicarea procentului de 4,6% reprezentând rata inflației pentru anul 2018 la toate impozitele și taxele locale prevăzute în HCL nr. 136/2018, cota de impozitare de 0,11% din valoarea impozabilă a clădirii, pentru clădirile rezidențiale deținute de persoane fizice, cota de impozitare de 1% din valoarea impozabilă a clădirii, pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice și cota de impozitare de 2% asupra valorii impozabile a clădirii, pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice pentru care valoarea impozabilă a clădirii nu poate fi calculată conform prevederilor legale. Impozitul/taxa pe clădiri rezultată se majorează cu o cotă adițională de 10,4%. De asemenea, impozitul/taxa pe teren datorat/ă de persoanele fizice pentru terenurile situate în intravilan la altă categorie decât cea de terenuri cu construcții se majorează cu o cotă adițională de 10,4% față de nivelul stabilit pe baza valorilor prevăzute în art. 1 alin. (3) al capitolului I din Anexa nr. 2 a hotărârii. Totodată, proiectul prevede reintroducerea în categoriile de contribuabili a taxei de dezvoltare și promovare a turismului a proprietarilor de locuințe situate în stațiunea Mamaia utilizate în scop turistic. De asemenea cota de impozitare pentru taxa de servicii de reclamă și publicitate să fie de 2,3%dinvaloarea serviciilor de reclamă şi publicitate. Taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate se majorează cu o cotă adițională de 10,4%. De asemenea, taxa pentru terenurile aparținând domeniului public și privat al municipiului Constanța, pe care sunt amplasate construcții cu caracter provizoriu, respectiv garaje, și taxa anuală pentru fiecare stație fixă pentru telefonie mobilăse majorează cuo cotă adiți onală de 10,4% față de nivelul rezultat în urma aplicării ratei inflației. Taxele pentru eliberarea certificatelor și avizelor gestionate de Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primariei municipiului Constanța au fost propuse de către această direcție conform adresei nr. R38776/07.03.2019. Toate celelalte reglementări cu privire la impozitele și taxele locale aferente anului 2019 se vor menține și pe parcursul anului 2020. La data elaborării prezentului proiect de hotărâre s-au respectat prevederile legale în vigoare cu privire la cuantumul amenzilor, precum și posibilitatea instituirii de contravenţii conferită autorităţilor publice locale.

PROIECT AFLAT ÎN CONSULTARE PUBLICĂ

Proiectul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la secțiunea „Transparență decizională" şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51. De asemenea, documentul este disponibil pe site-ul Serviciului Public de Impozite și Taxe www.spit-ct.ro la secțiunea „Transparență decizională" sau la sediile SPIT situate pe Bd. Tomis nr. 112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C. În temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea nr. 52/2003, până la data de 25.03.2019, inclusiv, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice prin următoarele modalități: prin e-mail la adresa sj@spit-ct.ro, prin poştă la adresa din municipiul Constanța, Bd. Tomis nr. 112 sau prin fax la numărul 0241/488.571. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0241/488.561, persoane de contact: Suliman Camelia şi Stan Roxana.12
Pagina a fost generata in 0.188 secunde