Constănțenii se înghesuie la plătit taxe! Încasări mai mari la SPIT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu 14% mai mult decât anul trecut Constănțenii se înghesuie la plătit taxe! Încasări mai mari la SPIT
Administrație 09 Octombrie 2018 / 16:28 1442 accesări 0 comentarii

Constănțenii sunt din ce în ce mai conștiincioși în ceea ce privește plata obligațiilor fiscale. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce anunță că în perioada ianuarie-septembrie 2018, încasările la nivelul instituției au crescut cu 14% față de aceeași perioadă a anului precedent. Din totalul încasărilor de 183.463.891 lei, 51% reprezintă sume achitate prin ordin de plată, 36% la ghișeele instituției, 5% la oficiile Poștei Române din municipiul Constanța, 4% la stațiile OMV-Petrom, prin serviciul Westaco Express, 3% online și 1% la ghișeele Garanti Bank. Totodată, la scadența celui de-al doilea semestru din anul 2018 (1 octombrie), față de cea din anul 2017 s-a înregistrat o creștere de 64% a sumelor provenite din tranzacțiile efectuate online.

ÎNCĂ VĂ MAI PUTEȚI PLĂTI TAXELE ȘI IMPOZITELE

Dacă nu v-ați plătit încă taxele aferente anului 2018, încă mai puteți face acest lucru, chiar dacă a trecut data scadentă. Însă, trebuie să știți că sunteți obligat să scoateți mai mult din buzunar pentru că, pe lângă datoria de bază, aveți de plătit și penalitățile de întârziere în cuantum de 1% pe lună din valoarea impozitului. Pentru a achita obligațiile fiscale, nu este obligatoriu să vă deplasați la ghișeele SPIT. Aveți la dispoziție și alte modalități de plată de la distanță. De exemplu, accesând site-ul secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro, puteți plăti obligațiile fiscale direct din fața calculatorului. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Tot online, taxele și impozitele se mai pot plăti utilizând platforma https://www.ghiseul.ro.

IMPOZITELE SE POT PLĂTI ȘI PRIN BANCĂ

Impozitele se pot achita și la bancă, prin ordin de plată, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank și Banca Transilvania din Constanța. Constănțenii care dețin un cont la Banca Transilvania pot utiliza serviciul „Direct Debit”. Aceasta constă în debitarea de către bancă a contului contribuabilului, cu sumele datorate și indicate de către acesta, în urma încheierii unei convenții de plată prin direct debit intrabancar. O altă metodă care îi poate scăpa pe constănțeni de dureri de cap este ordinul de plată predefinit, ce reprezintă predefinirea SPIT în lista furnizorilor, prin accesarea serviciului de Internet Banking. Tot cu ajutorul cardului bancar se pot plăti taxele la standul SPIT de la centrul comercial VIVO!. Dacă dețineți card bancar de la Banca Transilvania sau Garanti Bank, aveți posibilitatea să achitați în cinci rate egale. Nu în ultimul rând, șoferii pot plăti datoriile la bugetul local la orice benzinărie OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din Constanța.

CARE ESTE PROGRAMUL CU PUBLICUL LA GHIȘEE

Dacă preferați să vă plătiți taxele și impozite la ghișee, trebuie să țineți cont de programul cu publicul. Agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. De asemenea, ghișeul din str. Dumbrăveni nr. 1 (cartierul Palazu Mare) are program luni, între orele 8.00 și 16.00, iar miercuri și vineri, între orele 8.00 și 12.00. Nu în ultimul rând, ghişeul unic din incinta Poliţiei Rutiere (b-dul I.C. Brătianu nr. 246) este deschis de luni până vineri, între 8.30 și 16.30. De asemenea, punctul de lucru din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, în sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, funcționează în zilele de luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.195 secunde