Constănțenii și-au căutat talismanele norocoase la Expomineralia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pietre prețioase și cristale de tot felul, la Maritimo

Constănțenii și-au căutat talismanele norocoase la Expomineralia

Lifestyle 03 Iulie 2016 / 18:47 2218 accesări

Ciprian Timișescu, organizatorul Expomineralia: ”Am adus constănțenilor lucruri deosebite: de la geode de cuarț, ametiste, citrine până la fosile și alte rămășițe din animale preistorice”.

Ciprian Timișescu, organizatorul Expomineralia: ”Am adus constănțenilor lucruri deosebite: de la geode de cuarț, ametiste, citrine până la fosile și alte rămășițe din animale preistorice”.

Constănțenii care au ajuns în weekend-ul care tocmai s-a încheiat la Maritimo Shopping Center au putut să admire strălucirile cristalelor și mineralelor și chiar să-și completeze colecția de pietre prețioase și semiprețioase participând la unul dintre cele mai îndrăgite târguri de la malul Mării - Expomineralia. Vizitatorii expoziției cu tema ”Comorile Adâncurilor” au putut admira peste 150.000 de articole, realizate din roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, provenite din peste 50 de ţări ale lumii de pe toate continentele. Cristale, pietre prețioase, fosile, dinți de pești antici sau dinți de dinozaur, toate au putut fi admirate la Maritimo. ”Am adus constănțenilor lucruri deosebite: de la geode de cuarț, ametiste, citrine până la fosile și alte rămășițe din animale preistorice. Constănțenii au putut admira în acest an un set de fosile din perioada Cretacică, din clasa cefalopodelor, dar și câteva piese deosebite din ametist și citrin”, a explicat Ciprian Timișescu, organizatorul Expomineralia. Expozanții prezenți la Maritimo au apreciat publicul ca unul iubitor de cristale și pietre prețioase. ”Ca de obicei, publicul constănțean este foarte iubitor de minerale, a apreciat expoziția și, chiar dacă nu toți au ajuns să și cumpere, mulți au privit cu plăcere piesele expuse. Au fost căutate bijuteriile, dar și pietrele brute, care vor fi prelucrate ulterior”, a continuat Timișescu. Așa cum era de așteptat, femeile au privit minute bune strălucirile pietrelor și bijuteriilor din casetele în care erau expuse. ”Toate bijuteriile sunt deosebite. Aș vrea să îmi cumpăr un talisman sau un pandantiv de citrin, pentru că știu că este o piatră a prosperității. Totuși, este greu să mă decid, pentru că toate sunt frumoase. Am văzut și niște cercei de cuarț deosebiți, pe care aș vrea să îi cumpăr”, a spus o constănțeancă ce admira expoziția. De altfel, comercianții de pietre prețioase și cristale spun că la Constanța întâlnesc persoane care știu despre energiile pietrelor și caută anumite minerale. ”Foarte mulți constănțeni caută pietre pentru anumite zodii, vor să își poarte talismanul, foarte mulți cunosc anumite minerale care știu că le poartă noroc sau caută acele pietre despre care au aflat că sunt aducătoare de bunăstare. Pe lângă smaralde, safire și rubine, care sunt cele mai căutate de femei, se caută ametistul, citrinul, despre care se știe că aduc noroc, prosperitate, se caută chihlimbarul, renumit pentru că este un foarte bun protector”, a explicat Oana, unul dintre expozanții veniți de la Iași. Din preferințele femeilor nu puteau să lipsească cristalele Swarovski, care reușesc să atragă privirile prin strălucirile lor unice.12