Constantinescu: „Judecătorii comit o tentativă de omor asupra mea“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din instanță, transportat de urgență la spital

Constantinescu: „Judecătorii comit o tentativă de omor asupra mea“

Justiție 06 Iunie 2016 / 18:48 2128 accesări

Nicușor Constantinescu este de părere că procesul în care se judecă dosarul „CMZ” este un simulacru

Nicușor Constantinescu este de părere că procesul în care se judecă dosarul „CMZ” este un simulacru

Președintele suspendat al CJC, Nicușor Constantinescu, a ajuns la Spitalul Județean, după ce a fost ținut șase ore la Curtea de Apel Constanța

Președintele suspendat al CJC, Nicușor Constantinescu, a ajuns la Spitalul Județean, după ce a fost ținut șase ore la Curtea de Apel Constanța

După ce, săptămâna trecută, a fost plimbat cu ambulanța între instanțele din Constanța și București și obligat să stea ore în șir la instanță deși este bolnav, președintele suspendat al CJC, Nicușor Constantinescu, a trecut printr-un episod asemănător luni, 6 iunie. El a fost adus cu o ambulanță la Curtea de Apel Constanța, unde a fost programat un nou termen în dosarul „CMZ”. După o ședință-maraton de judecată, care a fost suspendată de mai multe ori pentru a i se administra un tratament pentru scăderea tensiunii arteriale, Constantinescu a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, medicii confirmând faptul că trebuie internat de urgență.

După o vreme în care a fost plimbat între instanțele din București și Constanța, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, și-a început și această săptămână cu o ședință-maraton de judecată, în dosarul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ), aflat pe rolul Curții de Apel Constanța. Luni dimineața, în jurul orei 9.20, Constantinescu a fost adus cu o ambulanță a Penitenciarului-Spital Poarta Albă la Curtea de Apel Constanța. Cu o stare vizibil degradată, Constantinescu a fost dus în căruciorul cu rotile până în sala de judecată.

„JUDECĂTORII VOR SĂ MĂ OMOARE”

În momentul în care a ajuns la Curtea de Apel, Constantinescu a spus că se simte ca și cum ar fi fost adus cu dricul. „Judecătorii Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase, precum și procurorul Andrei Bodean comit o tentativă de omor, în mod repetat, asupra mea. Cum aș putea să mă simt, când drepturile mele sunt ignorate?”, a spus președintele suspendat al CJC, înainte să ajungă în fața completului de judecată. După ce a început procesul, Constantinescu le-a explicat magistraților că nu beneficiază de asistență medicală corespunzătoare, că a fost adus într-o dubă, fără dotări adecvate, fiindu-i pusă în pericol sănătatea. Pentru că se simțea rău, el a cerut magistraților să cheme un echipaj SMURD. În schimb, a fost chemat un echipaj de tip B (doar cu asistentă și șofer) de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța. Constantinescu a insistat să primească asistență medicală de specialitate, așa că, într-un final, a fost chemat și un echipaj SMURD. Medicii i-au administrat un tratament pentru scăderea tensiunii arteriale, care era foarte mare și oscila (între 18 cu 12 și 20 cu 12).

CERERI RESPINSE ÎN SERIE

Constantinescu le-a explicat magistraților că se simte prea rău pentru a da declarații și le-a cerut magistraților să amâne audierea. În schimb, judecătorii au încheiat un proces-verbal în care se constată faptul că Nicușor Constantinescu nu poate da declarații din motive medicale și au decis să nu îl mai audieze deloc în acest dosar. Mai mult, ei au respins mai multe cereri înaintate de Constantinescu. Printre cererile refuzate se numără cea de suspendare a judecării cauzei din motive medicale, cea de rezolvare amiabilă a litigiului cu Ministerul Apărării Naționale prin mediere și o excepție de nelegalitate cu privire la normele maximale de dotare a Centrelor Militare Zonale. Văzând că solicitările sale sunt respinse una după alta, Nicușor Constantinescu a cerut recuzarea completului de judecată. Și această cerere a fost respinsă, iar judecătorii Curții de Apel au trecut direct la dezbaterile finale, ultimul pas în judecarea acestei cauze.

„ACEST PROCES ESTE UN SIMULACRU”

La scurt timp după ce au început dezbaterile, Constantinescu a cerut să fie dus la spital, pentru că se simte foarte rău, acuzând, totodată, că acest proces este un simulacru. Medicii au confirmat că starea președintelui suspendat al CJC s-a înrăutățit, așa că judecătorii au dispus întreruperea dezbaterilor și transportarea lui Constantinescu la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. La plecarea de la instanță, președintele suspendat al CJC a declarat că tot procesul este un simulacru, are convingerea că judecătorii atentează la viața lui, dar cu toate acestea va continua să lupte pentru dreptatea sa.

Citește și:

Președintele ales al CJC, adus cu targa la instanță și amendat

„Starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu se înrăutățește“12
Pagina a fost generata in 0.1694 secunde