Constantinescu, privat de nouă luni de asistența medicală adecvată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cazul Adamescu s-ar putea repeta

Constantinescu, privat de nouă luni de asistența medicală adecvată

Justiție 27 Ianuarie 2017 / 07:00 1079 accesări

Cazul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat din cauza unor probleme grave de sănătate în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea, ar putea reprezenta un precedent periculos. De acest lucru se tem apărătorii fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, care, în ciuda faptului că este grav bolnav, nu i se respectă dreptul de a fi tratat corespunzător.

"Sper să nu se ajungă ca și în cazul grav, disperat și ireversebil al lui Adamescu și sunt convins că sunt nenumărate cazuri, la nivelul penitenciarelor, de persoane care sunt bolnave și nu li se asigură tratamentul de specialitate. Nu pot să îmi dau seama care este motivul real, în contextul în care dacă această persoană ar fi internată în sistemul privat, de exemplu, toate cheltuielile sunt decontate de familia acestuia", a declarat, pentru Neptun TV, Marius Mocanu, avocatul lui Nicușor Constantinescu. Fostul președinte CJC este încarcerat din luna mai 2016, moment din care nu a mai beneficiat nici de tratatament medical, nici de investigații de specialitate, în ciuda faptului că un raport de expertiză medico-legală cerut de către DNA, demonstrează că Nicușor Constantinescu suferă de mai multe afecțiuni grave, arată Neptun TV.

Cancerul la prostată, complicațiile suferite după operația de protezare a șoldului și insuficiența cardiacă sunt doar câteva dintre afecțiunile care îi pun viața în pericol fostului președinte CJC. Avocatul său spune că, deși medicii au recomandat în documentul trimis instanței să fie supus unor investigații complexe la 3 luni, toate cererile pe care le-a trimis către penitenciare dar și către Administrația Națională a Penitenciarelor au fost ignorate. “Se pare că, la noi, dreptul la viață sau dreptul la sănătate nu reprezintă o prioritate pentru sistemul penitenciar. Se pune accentul strict pe represiune. Se găsesc metode și mijloace financiare pentru a asigura transportul oricând și în orice condiții a unei persoane în scopul de a fi judecată, dar când este vorba de starea de sănătate, se vede clar rezultatul“, a mai precizat avocatul Mocanu, citat de Neptun TV.12
Pagina a fost generata in 0.1681 secunde