Constantinescu, privat de nouă luni de asistența medicală adecvată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cazul Adamescu s-ar putea repeta Constantinescu, privat de nouă luni de asistența medicală adecvată
Justiție 27 Ianuarie 2017 / 07:00 986 accesări 4 comentarii

Cazul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat din cauza unor probleme grave de sănătate în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea, ar putea reprezenta un precedent periculos. De acest lucru se tem apărătorii fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, care, în ciuda faptului că este grav bolnav, nu i se respectă dreptul de a fi tratat corespunzător.

"Sper să nu se ajungă ca și în cazul grav, disperat și ireversebil al lui Adamescu și sunt convins că sunt nenumărate cazuri, la nivelul penitenciarelor, de persoane care sunt bolnave și nu li se asigură tratamentul de specialitate. Nu pot să îmi dau seama care este motivul real, în contextul în care dacă această persoană ar fi internată în sistemul privat, de exemplu, toate cheltuielile sunt decontate de familia acestuia", a declarat, pentru Neptun TV, Marius Mocanu, avocatul lui Nicușor Constantinescu. Fostul președinte CJC este încarcerat din luna mai 2016, moment din care nu a mai beneficiat nici de tratatament medical, nici de investigații de specialitate, în ciuda faptului că un raport de expertiză medico-legală cerut de către DNA, demonstrează că Nicușor Constantinescu suferă de mai multe afecțiuni grave, arată Neptun TV.

Cancerul la prostată, complicațiile suferite după operația de protezare a șoldului și insuficiența cardiacă sunt doar câteva dintre afecțiunile care îi pun viața în pericol fostului președinte CJC. Avocatul său spune că, deși medicii au recomandat în documentul trimis instanței să fie supus unor investigații complexe la 3 luni, toate cererile pe care le-a trimis către penitenciare dar și către Administrația Națională a Penitenciarelor au fost ignorate. “Se pare că, la noi, dreptul la viață sau dreptul la sănătate nu reprezintă o prioritate pentru sistemul penitenciar. Se pune accentul strict pe represiune. Se găsesc metode și mijloace financiare pentru a asigura transportul oricând și în orice condiții a unei persoane în scopul de a fi judecată, dar când este vorba de starea de sănătate, se vede clar rezultatul“, a mai precizat avocatul Mocanu, citat de Neptun TV.

Loading...

4 comentarii

nicu duru 09:44:36 / 27 Ianuarie 2017
Faraonul........

Daca e asa bolnav de ce nu e transferat la spitalul penitenciar Jilava????????? Au niste medici si aparatura beton..........Dar eu cred ca terciu din puscarie face minuni..........Dupa ce iese de la bulau peste vre-o 15 ani va fi sanatos tun.......Asta daca nu i se apleaca de la avere...........

cine fura de la saraci... 14:11:16 / 27 Ianuarie 2017
-

...singur se blesteama

Cititor 20:47:36 / 28 Ianuarie 2017
Pentru Panseluta

De cine ești plătită sa jignești dna buruiana pentru ca floare nopți fi cât de rea esti

Panseluta 22:29:32 / 28 Ianuarie 2017
@Cititor

Spre surprinderea ta profunda, nu sunt platit de nimeni! Asa cum nu sunt nici basist si pur si simplu imi doresc ca TOTI cei care au devalizat Romania 27 de ani sa plateasca. Din pacate acesti penali si televiziunile lor obediente au divizat, prin manipulare, societatea romaneasca si ne-au facut sa nu mai judecam limpede si sa ne uram unii pe altii, in functie de afinitatile politice.. Dusmanii acestei tari si dezvoltarii ei viitoare sunt Ei, toti cei care pun interesul personal si de clan mafiot mai presus de interesul oamenilor care i-au pus in functii... iar acest personaj care incearca sa pacaleasca justitia cu bolile lui inchipuite merita cu prisosinta sa stea acolo unde este acum.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.3074 secunde