Constantinescu, suspect în trei noi dosare penale!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procurorii reiau ofensiva?

Constantinescu, suspect în trei noi dosare penale!

Justiție 15 Februarie 2017 / 16:34 1226 accesări

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost adus, în dimineața de miercuri, 15 februarie, la DNA Constanța. Potrivit avocatului Marius Mocanu, apărătorul lui Constantinescu, fostul președinte CJC a fost citat de procurori în calitate de suspect în trei dosare penale, în care este acuzat de abuz în serviciu.

CARE SUNT ACUZAȚIILE?

Potrivit DNA, într-una dintre cauze, Constantinescu este acuzat că, în calitate de președinte CJC, în perioada 2011 - 2013 ar fi efectuat plăți totale de peste 40 de milioane de lei către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța pentru reabilitarea unor drumuri. Procurorii susțin că lucrările nu au fost recepționate și nu au fost realizate respectând procedurile de atribuire impuse de lege. De asemenea, într-un alt dosar este acuzat că a acordat subvenții către RAJDP pentru continuarea programului de lucrări la drumurile și podurile din județ, pentru 2013, în condițiile în care legea spune că regiile autonome pot primi subvenții doar în cazul în care înregistrează pierderi și doar pentru acoperirea deficitelor. Este interesant cum DNA acționează, și în acest caz, după rețeta binecunoscută a ultimilor ani, scoțându-l pe Nicușor Constantinescu drept țap ispășitor pentru o hotărâre adoptată de majoritatea consilierilor județeni aflați în funcție la momentul respectiv și avizată de prefect, în condițiile în care el și-a făcut datoria și a dus-o la îndeplinire. Al treilea dosar pentru care fostul președinte CJC a fost chemat, miercuri, la DNA privește faptul că, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, Constantinescu a aprobat plăți nelegale în valoare de peste 400.000 de lei către o firmă de publicitate pe care cei de la DNA o descriu ca fiind „agreată”. Potrivit avocatului Marius Mocanu, este vorba despre SC Combat Press SRL.

CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE DEZINCRIMINATĂ?

„Suntem în faza în care ni s-au adus la cunoștință învinuirile din dosare și să solicităm procurorului de caz permisiunea de a consulta dosarele pentru a putea formula declarații și probe în apărare. După consultarea dosarelor, vom formula declarații în această speță”, a declarat avocatul lui Constantinescu. Fostul președinte CJC a spus, la rândul său, că nu înțelege de ce este acuzat de abuz în serviciu, în condițiile în care această infracțiune a fost dezincriminată de legea penală. „Nu pot fi cercetat și nici măcar menținut în arest, pentru că abuzul în serviciu a fost dezincriminat”, a declarat Nicușor Constantinescu la ieșirea de la DNA.

Citește și:

Nicușor Constantinescu, audiat la DNA12
Pagina a fost generata in 0.1497 secunde