Construieşti? Iată cât spaţiu verde eşti obligat să ai!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect în dezbatere publică! Dă-ţi cu părerea!

Construieşti? Iată cât spaţiu verde eşti obligat să ai!

Administrație 06 Iunie 2017 / 17:05 1953 accesări

Poate vă miră puţin formularea „eşti obligat să ai spaţiu verde”. Cine nu şi-ar dori nişte spaţiu verde? Ei bine, din păcate, la cum au decurs până acum lucrurile în oraşul nostru, indicarea concretă a acestui aspect şi reglementarea lui prin lege au devenit o necesitate. Foarte pe scurt, dacă vrei să construieşti... orice, trebuie mai întâi să asiguri suprafaţa de spaţiu verde „şi plantat” care se stabileşte în funcţie de destinaţia construcţiei. Toate detaliile despre tipurile de construcţii şi, respectiv, dimensiunile spaţiului verde pe care trebuie să-l ai stabilit prin lege pot fi aprofundate aici: http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public---legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/regulament-spatii-verzi.pdf?sfvrsn=4.

Dacă nu vă convine ceva din acest regulament este foarte bine, căci aveţi timp să-l amendaţi! Marţi, 6 iunie, a fost pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea suprafeței minime de spațiu verde pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat şi la sediul Primăriei municipiului Constanța din bd. Tomis nr. 51, cât şi la link-ul inserat mai sus.

În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 19.06.2017, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris: prin poștă, la sediul din bd. Tomis nr. 51; prin fax, la nr. 0241/488189, 0241/488195; prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488118, persoană de contact: Gemănaru Ancuța și, respectiv, la numărul de telefon 0241/488129, persoană de contact: Stamat Cristina.

Materialele transmise vor purta mențiunea: "Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța”.12
Pagina a fost generata in 0.348 secunde