Consumatorii de droguri, atraşi spre... tratament! Cine se ocupă de reabilitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumatorii de droguri, atraşi spre... tratament! Cine se ocupă de reabilitare

Social 25 Septembrie 2018 / 12:59 4998 accesări

Aproape 300 de specialiști constănțeni se vor ocupa de adolescenții care au luat calea drogurilor și vor încerca să-i aducă pe aceștia la reabilitare. Potrivit unui comunicat transmis de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA), cei care vor fi instruiți sunt asistenţi sociali, psihologi şi educatori din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Prima sesiune de formare în domeniul drogurilor se va desfășura în perioada 24 - 28 septembrie și vor lua parte 99 de reprezentanţi ai DGASPC Constanţa. Va avea loc la sediul Universităţii Ovidius din Constanţa şi va fi susţinută de medici şi asistenţi sociali din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, formatori autorizaţi ANC. „Demersul formativ iniţiat de ANA are drept scop dobândirea de cunoştinţe generale în domeniul drogurilor, gestionarea situaţiilor la risc generate de consumul de droguri, dezvoltarea abilităţilor de lucru cu adolescenţii la risc de consum sau cu cei care deja au debutat în consum. De asemenea, specialiştii DGASPC Constanţa vor fi familiarizaţi şi cu aspectele procedurale privind identificarea, atragerea şi motivarea adolescenţilor consumatori de droguri către serviciile de tratament“, transmite Compartimentul relații Publice al ANA.

La deschiderea evenimentului care a avut loc pe 24 septembrie, au participat Atena Fătu, director adjunct al DGASPC Constanţa, precum şi Marilena Grigore, preşedintele Colegiului Asistenţilor Sociali din România, filiala Constanţa.

În lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an, ANA va mai derula încă două astfel de activităţi, urmând ca la finalul acestora aproximativ 300 de asistenţi sociali, psihologi şi educatori din cadrul DGASPC Constanţa să fie formaţi în domeniul drogurilor.12
Pagina a fost generata in 0.1201 secunde