Consumul de cafea ar putea reduce riscul de apariție a bolilor Alzheimer şi Parkinson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul de cafea ar putea reduce riscul de apariție a bolilor Alzheimer şi Parkinson

Sănătate 10 Noiembrie 2018 / 22:13 837 accesări

Cafeaua ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer şi Parkinson, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători din Canada, citat de Science Daily şi Metro.co.uk, potrivit Agerpres. ''Consumul de cafea pare să prezinte o anumită corelaţie cu o scădere a riscului de a dezvolta bolile Alzheimer şi Parkinson'', a declarat dr. Donald Weaver, codirector al Krembil Brain Institute din cadrul Krembil Research Institute. ''Am dorit, însă, să investigăm de ce se întâmplă acest lucru, ce compuşi sunt implicaţi şi care este impactul lor asupra declinului cognitiv asociat vârstei'', a adăugat cercetătorul. Echipa de oameni de ştiinţă a analizat trei tipuri de cafea: prăjită uşor, intens prăjită şi cea decafeinizată şi prăjită intens.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1759 secunde