Conturile RCS & RDS, sub sechestru! Fostul şef al companiei, urmărit penal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Conturile RCS & RDS, sub sechestru! Fostul şef al companiei, urmărit penal

Justiție 07 Iunie 2017 / 16:30 2710 accesări

Fostul administrator alRCS & RDS, Ioan Bendei, este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar în dosarul drepturilor tv din fotbal. Bendei este acuzat de dare de mită și complicitate la spălare de bani. Procurorii au pus sechestru și pe conturile fostei firme a fiului lui Dumitru Dragomir, dar și pe conturileRCS & RDS.

Prezentăm în continuare comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 448/VIII/3 şi 498/VIII/3 din datele de 5, respectiv 17 mai 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale șiluarea măsurii controlului judiciarpe o durată de 60 de zile, începând cu data de7 iunie 2017, față de inculpatul Bendei Ioan, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bendei Ioan trebuie să respecte următoarele obligații:să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Bendei Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei).

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Taguri articol


12