Copacii din orașele „sufocate“ de poluare, mai eficienți pentru sănătate decât spațiile verzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Copacii din orașele „sufocate“ de poluare, mai eficienți pentru sănătate decât spațiile verzi

17 Noiembrie 2017 / 16:47 1151 accesări

Numărul pacienților internați ca urmare a crizelor astmatice severe ar putea fi redus considerabil dacă pe marginile drumurilor ar fi plantați copaci, potrivit concluziilor unui studiu de amploare, citat vineri de The Telegraph.

O echipă de oameni de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Exeter a studiat impactul asupra bolilor respiratorii a "înverzirii" mediului urban și, potrivit concluziilor, plantarea copacilor poate contribui la reducerea efectelor periculoase ale fumului de eșapament provenind din trafic. Pe de altă parte, cercetarea a descoperit că, în unele cazuri, zonele întinse cu iarbă și parcurile pot înrăutăți starea persoanelor diagnosticate cu astm deoarece polenul provenit de la acestea se combină cu agenții poluanți declanșând apariția unui tip de alergie numită "febra gri", o reacție asemănătoare "febrei polenului" (rinită alergică sezonieră), cauzată de combinarea particulelor de polen cu cele poluante.

Poluarea exacerbează astmul, iar cercetarea a demonstrat că o densitate mare de copaci în zonele intens poluate contribuie la un număr mai mic de internări în unitățile medicale în comparație cu regiunile mai puțin poluate și cu mai puțini copaci.

Efectul benefic se menține chiar dacă polenul provenit de la copaci poate cauza crize de astm, acest lucru sugerând că efectul de absorbție a poluanților din atmosferă îl depășește pe cel alergic, în special atunci când nivelul de poluare este unul ridicat, precizează sursa citată.

Conform cercetătorilor, un număr de 300 de copaci în plus pe kilometru pătrat este asociat cu o scădere cu circa 50 de cazuri de pacienți cu crize de astm înregistrate la camerele de gardă la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 15 ani.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1819 secunde