Copil neatent, lovit de mașină!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Copil neatent, lovit de mașină!

Eveniment 19 Mai 2016 / 16:35 376 accesări

Din cauza neatenției, tot mai mulți pietoni devin victime ale accidentelor rutiere. Aproape că nu trece săptămână fără ca medicii de la Ambulanță să intervină în cazul unor accidente în care pietoni sunt loviți de mașini pentru că traversează neregulamentar strada. Un nou astfel de caz a avut loc miercuri, în jurul orei 19.20, în municipiul Constanța. Polițiștii spun că un bărbat a condus un autoturism pe strada Nicolae Predescu, dinspre strada Unirii. Ajuns la intersecția cu bulevardul Mamaia, au stabilit oamenii legii, acesta a acroșat un minor care a încercat să traverseze șoseaua prin loc nepermis și fără să se asigure. Din fericire, pietonul a avut noroc, scăpând cu doar câteva răni ușoare. El a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Oamenii legii continuă investigațiile.

Statisticile Serviciului Poliției Rutiere Constanța arată că, de la începutul anului 2016 și până la jumătatea lunii mai, în județul Constanța au avut loc 413 accidente rutiere, față de 386 petrecute în aceeași perioadă a anului trecut. În urma celor 413 accidente, 12 persoane au murit, 41 au suferit răni grave și 497 s-au ales cu leziuni ușoare. Cele 386 de evenimente rutiere înregistrate în 2015 în același interval s-au soldat cu 15 persoane decedate, 51 de victime rănite grav și alte 437 ce au suferit leziuni ușoare. În topul cauzelor producerii accidentelor rutiere în județul nostru în 2016 se află neacordarea de prioritate (77 de cazuri).

Pentru a evita producerea accidentelor rutiere provocate de indisciplina pietonală, polițiștii recomandă pietonilor să se deplaseze doar pe trotuare, iar în zone în care acestea nu există, numai pe partea stângă a carosabilului, cât mai aproape de margine, să traverseze doar pe "zebră" sau pe la colțul drumului public, în intersecțiile fără marcaj, după o temeinică asigurare. Oamenii legii ne mai sfătuiesc să nu alergăm pe șosea și să nu trecem strada prin fața sau prin spatele vehiculelor oprite sau mijloacelor de transport în comun aflate în stații.

Citește și:

Accident cu o victimă, pe bulevardul Ferdinand

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1467 secunde