Copil palestinian ars de viu de israelieni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cruzime de neimaginat Copil palestinian ars de viu de israelieni
01 August 2015 / 00:00 1209 accesări 5 comentarii

Ura este un sentiment negativ, care întunecă iremediabil gândirea și nu poate justifica niciun act de cruzime. Cât despre răzbunare, știe deja toată lumea că este arma prostului. Păcat că unii psihopați nu se străduiesc mai mult să își arate deșteptăciunea... superioară, uitând de răzbunare. Eterna confruntare dintre israelieni și palestinieni a ajuns să capete conotații dintre cele mai sumbre în aceste zile, anunțând că mai este un drum lung de parcurs către o pace durabilă și... sinceră în regiune. Un copil palestinian de 18 luni a murit ars de viu într-un incendiu provocat intenţionat de presupuşi colonişti israelieni, în Cisiordania, a anunţat poliţia israeliană, vineri. Casa în care copilul şi familia sa dormeau a fost incendiată în satul Kfar Douma, lângă Nablus. Părinţii şi fratele mai mare al victimei au fost răniţi grav. Se pare că atacatorii au inscripţionat în apropierea casei cuvântul ”răzbunare” în ebraică. Martori oculari spun că locuinţa a fost atacată cu bombe incendiare. Altă casă a fost, de asemenea, avariată de incendiu. ”Acesta este un presupus atac motivat naţionalist. Ancheta preliminară sugerează că suspecţii au intrat în sat la primele ore ale dimineţii de vineri, au incendiat case şi au inscripţionat pe case mesaje în ebraică. Forţele de securitate operează în prezent pentru a localiza suspecţii acestui atac”, a anunţat armata.

ATAC ULTRAORTODOX Şase persoane care participau, joi, la ediţia din acest an a Gay Pride, la Ierusalim, au fost înjunghiate de un evreu ultraortodox, despre care poliţia a firmat că a comis un atac armat similar în urmă cu zece ani, relatează Euronews. Suspectul, identificat ca Yishai Schlissel, fusese eliberat din închisoare de câteva săptămâni, unde a ispăşit zece ani de detenție pentru tentativă de crimă şi vătămare corporală gravă. O femeie a fost rănită grav şi se afla în stare critică, iar alte cinci persoane au fost rănite uşor în atacul de joi. Martorii au declarat că au văzut un bărbat ultraordox intrând în mulţime şi urlând în timp ce își înfigea cuţitul în persoane, la întâmplare. Suspectul a fost imobilizat şi ţintuit la pământ de poliţie, după care a fost ridicat cu o dubă.

Premierul Benjamin Netanyahu a catalogat atacul drept ”o crimă josnică, motivată de ură”. Alţi lideri politici au condamnat, de asemenea, atacul. Yishai Schlissel a înjunghiat trei persoane, tot la Gay Pride, în 2005. De când a fost eliberat din închisoare, el a făcut campanie în oraşul în care locuieşte împotriva organizării la Ierusalim a paradei din acest an. Un eveniment similar, organizat în iunie, la Tel Aviv, un oraş mai tolerant faţă de homosexuali, s-a desfăşurat în mod paşnic. Reprezentanţi ai comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) din Israel au declarat că au fost şocaţi că asemenea incidente violente încă mai au loc în ţară, în 2015.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.148 secunde