Copil palestinian ars de viu de israelieni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cruzime de neimaginat Copil palestinian ars de viu de israelieni
01 August 2015 / 00:00 1201 accesări 5 comentarii

Ura este un sentiment negativ, care întunecă iremediabil gândirea și nu poate justifica niciun act de cruzime. Cât despre răzbunare, știe deja toată lumea că este arma prostului. Păcat că unii psihopați nu se străduiesc mai mult să își arate deșteptăciunea... superioară, uitând de răzbunare. Eterna confruntare dintre israelieni și palestinieni a ajuns să capete conotații dintre cele mai sumbre în aceste zile, anunțând că mai este un drum lung de parcurs către o pace durabilă și... sinceră în regiune. Un copil palestinian de 18 luni a murit ars de viu într-un incendiu provocat intenţionat de presupuşi colonişti israelieni, în Cisiordania, a anunţat poliţia israeliană, vineri. Casa în care copilul şi familia sa dormeau a fost incendiată în satul Kfar Douma, lângă Nablus. Părinţii şi fratele mai mare al victimei au fost răniţi grav. Se pare că atacatorii au inscripţionat în apropierea casei cuvântul ”răzbunare” în ebraică. Martori oculari spun că locuinţa a fost atacată cu bombe incendiare. Altă casă a fost, de asemenea, avariată de incendiu. ”Acesta este un presupus atac motivat naţionalist. Ancheta preliminară sugerează că suspecţii au intrat în sat la primele ore ale dimineţii de vineri, au incendiat case şi au inscripţionat pe case mesaje în ebraică. Forţele de securitate operează în prezent pentru a localiza suspecţii acestui atac”, a anunţat armata.

ATAC ULTRAORTODOX Şase persoane care participau, joi, la ediţia din acest an a Gay Pride, la Ierusalim, au fost înjunghiate de un evreu ultraortodox, despre care poliţia a firmat că a comis un atac armat similar în urmă cu zece ani, relatează Euronews. Suspectul, identificat ca Yishai Schlissel, fusese eliberat din închisoare de câteva săptămâni, unde a ispăşit zece ani de detenție pentru tentativă de crimă şi vătămare corporală gravă. O femeie a fost rănită grav şi se afla în stare critică, iar alte cinci persoane au fost rănite uşor în atacul de joi. Martorii au declarat că au văzut un bărbat ultraordox intrând în mulţime şi urlând în timp ce își înfigea cuţitul în persoane, la întâmplare. Suspectul a fost imobilizat şi ţintuit la pământ de poliţie, după care a fost ridicat cu o dubă.

Premierul Benjamin Netanyahu a catalogat atacul drept ”o crimă josnică, motivată de ură”. Alţi lideri politici au condamnat, de asemenea, atacul. Yishai Schlissel a înjunghiat trei persoane, tot la Gay Pride, în 2005. De când a fost eliberat din închisoare, el a făcut campanie în oraşul în care locuieşte împotriva organizării la Ierusalim a paradei din acest an. Un eveniment similar, organizat în iunie, la Tel Aviv, un oraş mai tolerant faţă de homosexuali, s-a desfăşurat în mod paşnic. Reprezentanţi ai comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) din Israel au declarat că au fost şocaţi că asemenea incidente violente încă mai au loc în ţară, în 2015.

Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

5 comentarii

cici 10:51:40 / 01 August 2015
mda

cloaca aia orientala a scos religii dupa religii si a tras in jos evolutia oamenilor. razboaie si crime in numele unor dumnezei inventati . Dumnezeu nu exista , cretinilor !

Urban 11:50:08 / 01 August 2015
@cici

Prima dată când sunt de acord cu tine.

... 13:38:22 / 01 August 2015
pt. 1 si 2

Si atunci cine v-a creat pe voi? Ati aparut din maimuta? Dar maimuta nu are constiinta. In urma big-bang-ului? Nici firul de praf nu are constiinta. E de bun simt ca toate au un Creator, cum orice surub sau masina au un creator; dar probabil unii nu au bun simt...

¿ 17:49:48 / 01 August 2015
@...

Ia-ti constiinta si bagati-o in cur fraiere!

... 20:17:18 / 01 August 2015
pt. 4

Exact ce spuneam, esti nesimtit si nu te duce capul.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1747 secunde