Copilul tău a acceptat „Provocarea de 48 de ore“?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Balena Albastră“ are urmași!

Copilul tău a acceptat „Provocarea de 48 de ore“?!

Social 19 Octombrie 2017 / 17:00 1611 accesări

Utilizatorii de internet sunt, din nou, în alertă, după ce mai mulți copii din Marea Britanie și Irlanda au fugit de acasă dând curs unui nou joc care circulă pe Facebook. Jocul îi încurajează pe copii să fugă de acasă timp de două zile. Pentru fiecare menţiune la adresa lor apărută în social media, copiii sunt păcăliţi că vor primi puncte, astfel că sunt binevenite toate mesajele postate de familie şi prieteni în care aceştia fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul. În urmă cu câţiva ani, în vestul Europei a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore. O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii la 55 de ore de la dispariţie, în Ballymena.

„Mi-a fost teamă că erau morţi sau că ar putea fi violaţi, traficaţi sau ucişi. Dar aceşti copii cred că acest lucru este amuzant”, a povestit mama. Aceasta a aflat, ulterior, că cei doi copii erau lideri ai jocului, datorită timpului lung petrecut departe de casă.

Cei care intră în acest joc primesc un scor mai mare pentru fiecare menţiune pe care o au pe reţeaua social media. Asta înseamnă că, pentru fiecare strigăt de disperare al unui părinte, copilul este “recompensat”. Apariția acestui tip de “provocări” a fost semnalată încă de anul trecut, după ce o fetiţă de 13 ani a participat la o altă provocare numită “Jocul celor 72”, care presupunea să fugi de acasă.

Taguri articol


12