Coreea „bate” SUA cu propriile arme propagandistice: bombă H este... autoapărare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Replică

Coreea „bate” SUA cu propriile arme propagandistice: bombă H este... autoapărare

Externe 10 Ianuarie 2016 / 15:08 788 accesări
Liderul nord-coreean Kim Jong Un:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un: "Testul cu bombă H al RPDC... este un pas autodefensiv pentru apărarea eficientă a păcii în Peninsula Coreea și a securității regionale de pericolul războiului nuclear provocat de imperialiștii conduși de Statele Unite"

Preluare clară din propaganda de politică externă a SUA în dialogul, aparent nesfârşit, cu Rusia pe tema scutului antirachetă, despre care SUA susţine că este autoapărare! Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că testul de bombă cu hidrogen efectuat de țara sa este un pas autodefensiv contra unei amenințări a Statelor Unite cu un război nuclear! Kim Jong Un susţine, de asemenea, că ţara sa are dreptul suveran de a face acest lucru fără a fi criticată, a afirmat duminică agenția de presă de stat KCNA, preluată de Reuters. Al patrulea test nuclear al Coreii de Nord efectuat miercuri a înfuriat atât Statele Unite cât și China, care nu a fost informată în prealabil, deși guvernul american și experții în armament se îndoiesc că dispozitivul testat de Coreea de Nord a fost o bombă H. "Testul cu bombă H al RPDC... este un pas autodefensiv pentru apărarea eficientă a păcii în Peninsula Coreea și a securității regionale de pericolul războiului nuclear provocat de imperialiștii conduși de Statele Unite", a declarat Kim citat de KCNA. "Este dreptul legitim al unui stat suveran și o acțiune justă pe care nimeni nu o poate critica", a insistat el.

Comentariile lui Kim se încadrează în retorica oficială a Nordului care dă vina pe Statele Unite pentru desfășurarea de arme nucleare în Peninsula Coreea pentru a-și justifica programul nuclear, dar au fost primele făcute de liderul de la Phenian după explozia de miercuri, notează Reuters.

Statele Unite afirmă că nu au arme nucleare staționate în Coreea de Sud. Dar că poartă discuții cu Sudul pentru desfășurarea de arme strategice în Peninsula Coreea după testul Nordului. Potrivit mass-media, ele ar putea include bombardiere cu capacități nucleare B-2 și B-52, precum și un submarin cu propulsie nucleară.

Ce spun experţii despre bomba H

Experții sunt de părere că testul, care a produs un cutremur de magnitudine 5,1, prea slab pentru un adevărat test de bombă cu hidrogen, a fost menit să deschidă scena pentru o adunare generală rară a Partidului Muncitoresc unic, prima după 1980, mai notează Reuters. Kim a remarcat importanța momentului testului având loc în anul congresului partidului, "care va fi un punct de cotitură istorică în realizarea cauzei revoluționare a Juche", potrivit KCNA. Juche este ideologia de stat nord-coreeană ce combină marxismul și naționalismul extrem, stabilită de fondatorul statului și bunicul actualului lider, Kim Ir-sen, amintește Reuters. KCNA a precizat că Kim a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite la Ministerul Forțelor Armate Populare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2305 secunde