Coreea de Nord trage cu rachete. SUA: „Toate opţiunile sunt pe masă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coreea de Nord trage cu rachete. SUA: „Toate opţiunile sunt pe masă“

Externe 29 August 2017 / 15:58 349 accesări
Preşedintele SUA, Donald Trump: „Ameninţările şi acţiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune şi în rândul tuturor naţiunilor din lume. Toate opţiunile sunt pe masă”

Preşedintele SUA, Donald Trump: „Ameninţările şi acţiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune şi în rândul tuturor naţiunilor din lume. Toate opţiunile sunt pe masă”

Ca de fiecare dată după o acţiune a Coreei de Nord, preşedintele Trump se simte obligat să aibă o replică. De această dată, după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei, acesta a subliniat, într-un comunicat al Casei Albe, că „Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim şi-a arătat dispreţul pentru vecinii săi, pentru toţi membrii Naţiunilor Unite şi pentru normele minimale ale unui comportament internaţional acceptabil”, scrieagerpres.ro. „Ameninţările şi acţiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune şi în rândul tuturor naţiunilor din lume. Toate opţiunile sunt pe masă”, a spus Trump. Această lansare de rachetă care s-a prăbuşit în mare după ce a survolat Japonia este considerată o escaladare majoră. La scurt timp după acest tir de rachetă, Donald Trump a avut o convorbire cu premierul nipon Shinzo Abe şi cei doi lideri au convenit să „accentueze presiunea” asupra Coreei de Nord, a precizat marţi Casa Albă. Preşedintele american a atenţionat de mai multe ori că ar putea folosi forţa militară împotriva Coreei de Nord, dacă aceasta nu va pune capăt programelor sale balistic şi nuclear. Însă până acum Washingtonul s-a mulţumit să desfăşoare manevre militare comune cu Seulul.

La începutul lunii august, Casa Albă arăta, într-un comunicat, că Phenianul „reprezintă o ameninţare directă, serioasă şi crescândă pentru SUA, Coreea de Sud, Japonia, precum şi pentru cea mai mare parte a ţărilor lumii”. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat recent, în unanimitate, o rezoluţie care consolidează semnificativ sancţiunile deja impuse Coreei de Nord. Dacă această rezoluţie este respectată, ea ar urma să priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari, obţinute până în prezent în principal din exporturile de cărbune, minereu de fier şi produse piscicole. Experţi militari subliniază riscul foarte crescut al unei conflagraţii regionale în caz de acţiune militară împotriva Phenianului. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească din nou într-o sesiune de urgenţă, marţi, la cererea SUA şi Japoniei.12
Pagina a fost generata in 0.2634 secunde