Coreea de Sud militează pentru denuclearizarea cât mai rapidă! SUA şi Coreea de Nord trebuie să reia negocierile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coreea de Sud militează pentru denuclearizarea cât mai rapidă! SUA şi Coreea de Nord trebuie să reia negocierile

Externe 04 Martie 2019 / 17:08 488 accesări

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a îndemnat luni Statele Unite şi Coreea de Nord să reia cât mai rapid negocierile cu privire la „denuclearizare”, după eşecul summitului de la Hanoi, săptămâna trecută, între Donald Trump şi Kim Jong Un, relatează AFP, potrivit News.ro.

Moon Jae-in, care a fost ales în urmă cu doi ca un apărător al dialogului cu Nordul, în timp ce peninsula se afla pe marginea prăpastiei unui război nuclear, şi-a îndemnat consilierii să înţeleagă ceea ce a eşuat în întâlnirea foarte aşteptată de săptămâna trecută. „Noi sperăm că cele două ţări îşi vor coninua dialogul şi că liderii lor se vor reîntâlni rapid pentru a ajunge la acordul care nu a fost posibil de această dată”, a declarat fostul avocat într-o reuniune la Seul. „Eu cred că discuţiile între Nord şi Statele Unite vor conduce într-un final la un acord, însă cer conducătorilor să depună eforturi mari în vederea reluării discuţiilor tehnice între Statele Unite şi Nord, pentru că o întrerupere îndelungată a negocierilor sau un impas nu sunt niciodată favorabile”, a apreciat el.

Întâlnirea Trump-Kim s-a soldat cu un fiasco. Ea a fost scurtată joi, fără ca cei doi să se pună măcar de acord asupra unei declaraţii comune. Ei şi-au afirmat însă amândoi voinţa de a continua negocierile.12
Pagina a fost generata in 1.1188 secunde