Corneliu Iacubov, condamnat la 7 ani închisoare în dosarul „Rafo Onești“, a fost eliberat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Corneliu Iacubov, condamnat la 7 ani închisoare în dosarul „Rafo Onești“, a fost eliberat

Justiție 13 Decembrie 2016 / 15:40 1926 accesări

Omul de afaceri Corneliu Iacubov, condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul „Rafo Onești“, a fost pus în libertate, marți, după ce Judecătoria Medgidia a admis solicitarea acestuia de eliberare condiționată, iar procurori nu au mai contestat decizia.

Judecătoria Medgidia a admis, în data de 6 decembrie, propunerea formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și a dispus eliberarea condiționată a lui Corneliu Iacubov. Decizia instanței nu a fost definitivă, dar contestaţia nu a fost depusă în termne de 3 zile de procurorii DIICOT. Astfel, Iacubov a fost pus în libertate, putând părăsi Penitenciarul Poarta Albă marți după-amiază.

Omul de afaceri Corneliu Iacubov a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, în anul 2012, în dosarul privind prejudicierea Rafo Onești. În 2005, Corneliu Iacubov, Toader Găurean și alte două persoane au fost trimiși în judecată pentru prejudicierea Rafo Onești, după ce aceștia au încheiat cu o firmă din Câmpina, Metal EuroEst, un contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un pachet de acțiuni la Electrocarbon Slatina.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacubov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian și Marin Marin au fost acuzați că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).12
Pagina a fost generata in 0.1872 secunde